Barneidrett:

«Ingen går på fotball lenger, her SATSER de på fotball»

Hvorfor i all verden må barneidretten være så seriøs? Er ikke det viktigste at ungene har det gøy?

BARNEIDRETT: Mest mulig variasjon, lek og bevegelse - det må vel være poenget med barneidretten, spør KK- journalist Ingvild Kjøde
BARNEIDRETT: Mest mulig variasjon, lek og bevegelse - det må vel være poenget med barneidretten, spør KK- journalist Ingvild Kjøde Vis mer
Publisert

- Jeg skjønner ikke hvorfor alt må være så seriøst for barna i dag. Til og med resultatene i fritidsaktivitetene må måles og veies, og progresjon forventes, sa en venninne med et hjertesukk.

Datteren hennes på 12 år var blitt inspirert av et friidretts-VM og hadde lyst å prøve seg litt på det. Ikke nødvendigvis for å bli en ny Warholm eller Ingebrigtsen, men fordi det virket morsomt. Min venninne lovet datteren å undersøke, og tok et par telefoner for å sjekke hvor man kunne melde seg på. Nærmeste klubb lå noen kilometer unna og krevde at man var villig til å komme på trening tre ganger i uka.

- Det var ikke aktuelt for oss. Hun ville jo bare prøve seg litt, ikke fylle all fritid og være med på konkurranser, sa min venninne.

LES OGSÅ: Hvordan får alle andre det til?

Den neste Zlatan

Noen uker senere møtte jeg en venninne på andre siden av Oslo. Hun kunne rapportere at for sønnene hennes var det fotball som gjaldt, og det krevde sitt av både foreldre og barn. Trening tre ganger i uka og kamp i helgene.

«Det er ingen her som går på fotball. De SATSER på fotballen. I hvert fall er det det foreldrene sier. Jeg blir så lattermild når jeg får det spørsmålet: Hvilken SPORT satser sønnene dine på? Jeg bruker å si at vi satser på skolen, men spiller fotball ved siden av», sa min venninne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer