Benedicte Wessel-holst

Irriterende: Pene folk som sier at utseende ikke betyr noe og velstående folk som sier at penger ikke gjør deg lykkelig.

På tide å si fra – men til hvem?

BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og fast spaltist på KK.no. Foto: All Over Press Norway
BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og fast spaltist på KK.no. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Livet er visstnok for kort til å hisse seg opp over småting. Vi som bor her i verdens rikeste land burde vite bedre enn å irritere oss over folk som presser seg inn på bussen før de andre har gått av, folk som nedsnakker leiligheter på visning for å virke lure og ekspeditører som insisterer på at du passer en størrelse small når du er en åpenbar large. Det hjelper ikke at de sier at plagget er stort i størrelsen heller. Det gjør det bare verre.

Men det skjer som sagt viktigere  ting over alt – hele tiden. Storbritannia har meldt seg ut av EU for eksempel. Da betyr det liksom ikke noe i den store sammenhengen at det finnes folk som konsekvent kommenterer alle instagram-innlegg med det samme smilefjeset med plirende øyne og en hånd som gjør peace-tegn. Det er ikke noe å skrive hjem om. Ikke at det finnes jenter som aldri spiser opp det de får servert på restaurant heller. Selv om porsjonene er mye mindre enn det de ville spist hjemme på en tirsdag, helt garantert. Også snakker de mye om hvor mette de blir av syv biter sashimi, når du selv føler at de samme syv bitene bare er oppvarmingen, for å preppe magesekken litt før den ordentlige maten kommer. Det er ikke så lett å finne riktig sted å klage over den gjengen der. 

LES OGSÅ: Paradise Hotel-Isabel (21) har operert pupper og nese: - Utseendepresset har alltid vært der

Det finnes ikke noe sted å klage over om alle dem med medfødt god økonomi heller – de som har utbetalt feriepenger og skattepenger hver måned hele året rundt og mer til – og som snakker om at penger aldri gjør deg lykkelig..

Det er liksom ikke noe å nevne for folk, at det finnes pene mennesker som insisterer på at utseende ikke betyr noe, og at de selv aldri ville fikset på noe, fordi det ser så kunstig ut når andre kjøper seg like pen nese som dem. Og som sier at det viktigste for dem når kommer til valg av partner er at vedkommende har humor, selv om de aldri har formulert noe som prøver å være morsomt en gang, men lever i den villfarelsen at humor er å le etter helt ordinære informative setninger som «nå skal det bli deilig med sommerferie!» Og når du møter partneren og han er like pen som henne og oppdager at han insisterer på det samme, nemlig at det var humoren som førte dem sammen. Det finnes liksom ikke noe sted å få ut frustrasjonen over de folka. Ikke når det er streik i Norwegian og folk ikke kommer seg på ferie.

Det finnes ikke noe sted å klage over om alle dem med medfødt god økonomi heller – de som har utbetalt feriepenger og skattepenger hver måned hele året rundt og mer til – og som snakker om at penger aldri gjør deg lykkelig. Og det har de lært hjemme, av foreldrene sine som heller ikke trengte penger for å være lykkelige fordi bestefaren hadde funnet opp hermetikkboksen eller noe annet usaklig genialt som gjorde at penger aldri har vært et tema. De vet ikke hvor uverdig det er å være 35 år og ikke ha dekning på kortet til en dagens kaffe til 24 kroner to dager før lønning, selv om man er i full jobb og burde ha planlagt bedre. Når penger føles som kalorier du ikke har oversikt over, og du egentlig vet at du ikke har noe å klage over – men likevel føler et sterkt behov for nettopp det. Hvor skal man ta ut den frustrasjonen? 

Det finnes ikke noe sted å klage over om alle dem med medfødt god økonomi heller – de som har utbetalt feriepenger og skattepenger hver måned hele året rundt og mer til – og som snakker om at penger aldri gjør deg lykkelig

Eller hva med de folka som utelukkende bruker følelsene sine som kompass for alle avgjørelser og mener at de som ikke gjør det samme ikke er til å stole på? De som uansett hvilket tema det er snakk om orienterer utelukkende etter denne magefølelsen som de anser som ufeilbarlig for det har den alltid vært og det har de dessuten lest at den er, og stakkars dem som ikke har lært seg å navigere slik de har. Det finnes liksom ikke rom for å klage over de folka der - ikke i noen fora!

LES OGSÅ: Er selvtilliten på bånn?

Og helt til slutt. Alle damene som insisterer på at de ikke bryr seg om kroppspress, kjøpepress, teite kollegaer, uoppmerksom kjæreste og sommersalg som starter med irriterende 20 prosent avslag. De som puster med magen 365 dager i året – også i dagene før ferieavvikling, før bikinikropp-avduking og etter  12 dager med plaskende Oslo-regn smiler og sier at de nyter hvert øyeblikk på jorden, uansett. Jeg lurer litt på hvor en stakkar skal ta ut frustrasjonen over den gjengen der. Kanskje løsningen er å twitre under pseudonym? Begynne med standup? Lage podcast? Eller unne seg å skrive et innlegg på Norges største nettsted for kvinner under fullt navn og satse på at noen medsøstre der ute føler akkurat det samme?

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer