Påskeferie

Jeg drar til Mallorca i påsken og det gjør vondt

Barnet i meg skriker: «hva er det du holder på med?»

PÅSKEFERIE: Påske på fjellet blir i år byttet ut med Mallorca-tur for KKs journalist Malin Gaden, og med det skylte et heftig luksusproblem over henne. FOTO: Privat
PÅSKEFERIE: Påske på fjellet blir i år byttet ut med Mallorca-tur for KKs journalist Malin Gaden, og med det skylte et heftig luksusproblem over henne. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Så lenge jeg kan huske har hver eneste påske blitt tilbragt på nydelige Sjusjøen og Ljøsheim. Selv om jeg vokste opp et kvarter unna fjellheimen, så var det en selvfølge at påskeferien skulle tilbringes nettopp der.

En påske overrasket mamma oss med den første Harry Potter-boka. Dette er et varmt minne hun fremdeles tar opp den dag i dag, men velger å utelate den delen om at hun kun leste halve for oss. Likevel er det noe vi ler og smiler av 17 år senere.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Påsken har alltid vært min favorittid. Jeg er aldri så avslappet som når jeg er på en hytte tulla inn i et teppe med påskeegg i fanget etter en deilig skitur i sola.

Brannfakkel: påsken kommer på førsteplass over høytider. Ja, til og med foran jula.

Ikke misforstå, jula er helt knall, men det er noe spesielt med påsken. Alle vennene mine dro opp på fjellet og vi møttes hver dag for å lage gigantiske kyllinger av snø (prøvde hvert fall), ha spillkveld, eller gjøre noe så kreativt som å spille håndball i skiløypa.

Hvordan vi fant på at vi skulle spille håndball i en av de travleste skiløypene på hele Sjusjøen, vet jeg ikke, men det gjorde vi og det var så himla gøy.

Helt til jeg kræsja med en mann som ikke var særlig fornøyd med at vi hadde lagt håndballspillinga akkurat der. Forståelig.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Flere familier fra hjembygda samla seg også årlig på Sjusjøen for påskeskirenn. Pølser, Kvikk Lunsj, solo, skihopp og strålende vær. Kan det bli bedre?

Ettersom åra gikk og vi «unga» ble eldre, begynte flere og flere å droppe påskeskirennet. Jeg, som var på samme alder som dem, tviholdt så lenge jeg kunne på tradisjonen, men måtte til slutt innse at vi (les: de) hadde vokst ut av det.

Heldigvis blusset nye tradisjoner opp. Hvert år samles tre familier for den ultimate quizkvelden. Petter, som er quizmaster, lager de villeste spørsmålene og serverer ekstremt god pizza, mens Marit heller så fulle vinglass at du er dømt til å bli der resten av natta. Det er helt nydelig.

Dette er en kveld som er markert i kalenderen hvert år og som jeg til enhver pris ikke kan gå glipp av. Men plutselig skylte i-landsproblemene over meg.

I år drar kompisene til Hemsedal og de fleste av venninnene mine skal enten tilbringe påsken på hytta med familie eller med kjæresten.

Det åpnet seg derfor en gyllen mulighet til å gjøre noe annet i år. Skal jeg dra bort i påska? Til et annet land?

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Tanken, som en gang var helt utenkelig, ble plutselig mer og mer realistisk. Og når i tillegg to av mine beste venninner sa ja til å bli med, var det ikke tvil.

I år byttes ski ut med snø, påskeegg med tapas og kyllinger med katter som gnir seg oppover leggen din på restauranten. Ferden går til Mallorca og jeg lengter til å komme meg bort, men FOMO-en har aldri vært sterkere.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

FOMO (Fear Of Missing Out) er noe jeg lider av støtt og stadig. Du føler du går glipp av noe og tenker du skulle vært både her og der selv om du har det ganske så bra akkurat der hvor du er.

Ja, jeg vet, det er et gigantisk og svært usjarmerende luksusproblem som vrir og vrenger seg inni meg, men det er noe med den nostalgien. Til tross for at jeg snart når en alder av 26 år, så skulle jeg gjerne vært åtte år og på påskeskirenn på Sjusjøen.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

For ei som aldri har slitt så mye med at ting forandrer seg, så er det fryktelig vanskelig å se for seg å skulle være et annet sted enn tulla inn i et teppe på hytta.

Men en ting er sikkert: quizkveld hos Marit og Petter blir det. Avreise Mallorca blir dagen etter - og det skal bli helt nydelig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer