Julie Winge

- Jeg er alkoholiker

Her er min historie.

JULIE WINGE: Skuespiller og skribent Julie Winge deler sin sterke historie i denne spalten. Hun er også en av KK.nos nye spaltister, og vil dele flere tekster fremover.  Foto: Per Ervland
JULIE WINGE: Skuespiller og skribent Julie Winge deler sin sterke historie i denne spalten. Hun er også en av KK.nos nye spaltister, og vil dele flere tekster fremover. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hei, jeg heter Julie og jeg er alkoholiker. Det var aldri rart for meg å si det høyt, fordi jeg visste det. Jeg har visst det siden jeg var 21.  Jeg ville bare ikke gjøre noe med det, for livet kunne umulig leves eller være innholdsrikt uten en fest, mange fester faktisk, drøssevis av dem og jeg kunne vel alltids gjøre noe med det senere.

Før jeg var 21, luktet jeg det kanskje litt, men overså det glatt. Festet med de andre eller alene, så mye så mulig og var helt overbevist om at alle andre var like fulle som meg. Det var de ikke. Det vet jeg nå, fordi jeg er edru, fordi jeg endelig kan se rundt meg når jeg er på byen eller på fester og nei, de er ikke så fulle som jeg var. Vel, en og annen er det, men de, de er som meg, det ser jeg med en gang, selv før promillen setter inn for alvor. Fordi jeg ser meg selv. Jeg ser angsten, selvforakten og skammen, som oftest gjemt bak sosialt klovneri. For meg ligger det som et tykt lag utenpå oss, vi, fyllikene.

Jeg savner det ikke lenger, men det tok tid. Jeg savner det ikke fordi jeg husker hvordan det var, jeg husker angsten og skammen. Morgenene under dyna i timevis, med hjerteklapp og bråe kast, nesten som ticks. Jeg husker hvordan jeg prøvde å sove videre, sove det bort. Det gikk aldri å sove videre, for angstriene gjorde nettopp det, de rei meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.