«Sex og singelliv»:

- «Jeg er pen og jeg er smart. Jeg er et kupp!» - tja, kanskje er jeg det?

Etter å ha binget hele serien på rekordtid skjønner jeg egentlig ikke hvordan jeg tidligere har klart å henge med.

FIKK SJOKK: Malini Gaare Bjørnstad (t.h.) fikk hakeslepp da Silje Helgesen (t.v.) sa hun aldri hadde sett serien «Sex og singelliv» før. Nå har hun binget alle sesongene. FOTO: Mina Knudsen
FIKK SJOKK: Malini Gaare Bjørnstad (t.h.) fikk hakeslepp da Silje Helgesen (t.v.) sa hun aldri hadde sett serien «Sex og singelliv» før. Nå har hun binget alle sesongene. FOTO: Mina Knudsen Vis mer
Publisert

«Jeg er pen og jeg er smart. Jeg er et kupp!» - tja, kanskje er jeg det?

For noen måneder siden satte min gode kollega Malini nesten kaffen i halsen da jeg fortalte at jeg i løpet av mitt 23 år lange liv aldri hadde sett HBO-serien «Sex og singelliv». Hun ga meg deretter et måpende blikk, før hun fullførte den sjokkerende seansen (ifølge henne) med setningen: «hvordan har du overlevd frem til nå du, da?!».

Malini fortsatte med å fortelle meg hvor mye serien har betydd for henne, og hvordan hun ved nesten enhver situasjon hun opplever i livet - enten den er bra eller dårlig - kan referere til scener fra Sex og singelliv-serien.

Hun har adoptert Carries livsfilosofi, og når folk spør henne om hva hun leter etter, svarer hun alltid: «I’m looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can’t-live-without-each-other love».

Hun forteller om de gangene hun selv har opplevd å få en uanmeldt ammepupp i fleisen, slik Carrie får når hun er på besøk hos den nybakte mammaen Miranda. Hun kjenner seg godt igjen i klikkorama-episoden der Carrie skjeller ut kompisene til Berger, som akkurat har dumpet henne, og ikke minst nikker hun anerkjennende når en frustrert og oppgitt Charlotte retorisk spør venninnene sine, mens de sitter på kafé: «Jeg har datet siden jeg var 15. Jeg er utslitt - hvor er han?!».

Fire kvinner med fire ulike historier og erfaringer - som «aldri går av moten». Uansett hva du opplever i livet, både på godt og vondt, kan du banne på at Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte har gått gjennom det samme, og det er på en måte en god trøst, forklarer Malini meg.

LES OGSÅ: 11 ting vi lærte av «Sex og singelliv»

FOTO: HBO
FOTO: HBO Vis mer

Og nå - én måned, seks sesonger, 94 episoder og to filmer senere - har jeg full forståelse for reaksjonen hun fikk da jeg fortalte at jeg aldri hadde sett «Sex og singelliv». Etter å ha binget hele serien på rekordtid, skjønner jeg egentlig ikke hvordan jeg har klart å henge med i enkelte situasjoner tidligere.

Et eksempel på det er fra en kveld jeg og jentegjengen var samlet og alle som var til stede snakket om en godt voksen, singel dame som nylig hadde sagt at hun føler seg som en Oslo-versjon av Carrie Bradshaw. Da de skravlet og lo av dette skjønte jeg egentlig ikke helt hva som var så gøy, så jeg bare smilte og jattet med. Nå derimot, så har jeg skjønt humoren i situasjonen - for den referansen stemmer jo overhode ikke!

Dessuten; endelig forstår jeg når folk enten refererer til Carrie Bradshaw ved et nytt, dyrt skokjøp - eller til Samantha hver gang man har gjort noe man angrer på etter en fuktig natt på byen. For det andre; he-r-r-e-g-u-d! Antrekkene. Leilighetene. Drinkene. Byen. Takhøyden. Kommentarene. Wow, sier jeg.

Over-extra

Nå kommer vel sikkert dette 20 år på etterskudd, men jeg elsker hvordan Samantha alltid har et totalt extra antrekk til enhver anledning, og ikke minst de helt vidunderlige og frigjørende replikkene som rett og slett inspirerer meg til å gi litt mer faen i småting som ikke betyr noe. Det er dessuten deilig å se at denne serien ble spilt inn mellom 1994 og 2004, men at de allerede da banet vei og viste et bilde av en moderne kvinne vi heldigvis ser mye av i dag.

VÆR DEG SELV: Samatha har aldri brydd seg om hva andre mener. FOTO: HBO
VÆR DEG SELV: Samatha har aldri brydd seg om hva andre mener. FOTO: HBO Vis mer

«Noen av de viktigste lærdommene jeg har gjort meg i livet har jeg tatt fra Sex og singelliv», sa Malini. Hun er riktig nok åtte år eldre enn meg og har vokst opp med denne serien på lik linje som jeg har vokst opp med «One Tree Hill» og «Grey's Anatomy», men Malini, nå kan jeg si det: Jeg føler'n. Og jeg føler'n så inderlig.

Mr. Big

Det er noe med det når du sitter på sjette timen under pleddet i sofaen og knyter nevene så hardt at du får vondt, bare fordi du har så lyst til at Mr. Big skal se Carrie når han sitter i taxien i Paris for å hente sin livs store kjærlighet. Når du kjenner på ordentlig girlpower og glede idet Samantha ligger i sykesengen like før en brystkreftbehandling - med hele jentegjengen rundt seg som skåler med is og heier hverandre opp.

FAVORITT: Til tross for en halvklysete personlighet er Mr. Big Siljes favorittkarakter i serien. Stemningen var til å ta og føle på da han dro til Paris for å hente hjem Carrie. FOTO: HBO
FAVORITT: Til tross for en halvklysete personlighet er Mr. Big Siljes favorittkarakter i serien. Stemningen var til å ta og føle på da han dro til Paris for å hente hjem Carrie. FOTO: HBO Vis mer

(Jeg får frysninger bare nå).

For ikke å snakke om sluttscenen. Når Carrie vandrer lett på tå (som alltid) med lekre, høye hæler i størrelse 38, en stor pelsjakke og krøllene flagrende i vinden - tilbake dit hun hører hjemme, i hjertet av New York etter å ha innsett at Paris ikke var henne. At Aleksandr Petrovsky ikke var henne. Men at hun var henne.

LES OGSÅ: 6 hemmeligheter du neppe visste om «Sex og singelliv»

«First come the gays, then the girls, then the industry»

«Det mest spennende, utfordrende og viktigste forholdet av alle er det forholdet du har til deg selv. Og hvis du kan finne noen som elsker den samme deg som du gjør - vel, da er det fantastisk», sier Carrie i den scenen. Og akkurat det hun sier der er så viktig. Og det beste er at det er like viktig i 2019 som det var i 1999. Det kommer også til å være like viktig i 2099.

Dette var kanskje noe jeg trengte å høre akkurat nå, men jeg tror at virkelig alle trenger å få en påminnelse med de mest grunnleggende og enkle tingene i livet noen ganger.

«First come the gays, then the girls, then the industry» som Samantha så fint sier. Vel, i dette Sex og singelliv-tilfellet er jeg tydeligvis the industry. Men hey! Bedre sent enn aldri.

LES OGSÅ: Rollen som Carrie Bradshaw sto klar for en annen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer