Ingeborg Heldal:

- Jeg er selvbrunings­kremenes største tilhenger. Men det har ikke alltid vært slik

Sommervarmen kom virkelig som kastet på meg i år.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Etter en lang, vinter og en nesten like kald vår, ble ullkåpa med meg helt til mai var et tilbake­lagt kapittel. Jeg er ikke så glad i å fryse og går med skuldrene oppunder ørene så å si hele vinteren, mens jeg drømmer om sol og ­varme kvelder. Jeg trenger å bli varm, ordentlig varm, helt inn til beinet for å orke å gå på en ny høst og vinter, så forventningene til sommer og sommervær er mildt sagt høye hvert eneste år.

Noen år kommer ­varmen gradvis, men i år la jeg meg med høye skuldre, pysj og pledd og våknet i tropene (nesten). Det var bare å kaste badedrakten i en sekk og komme seg til et sted der det er mulig å få dyppet seg i sjøen.

Jeg er selvbrunings­kremenes største tilhenger

Da jeg var yngre, var det bestandig en hel masse ­ritualer knyttet til årets første strandtur. Spesielt for meg, som fra naturens side er født med en hud som er så blek at den nesten er gjennomsiktig, og i tillegg blir solbrent nesten i det øyeblikket jeg stikker nesa utenfor døra. Det måtte selvbrunes! Jeg er selvbrunings­kremenes største tilhenger. Men det har ikke alltid vært slik. For jeg husker med gru selvbruningens spede ­begynnelse en eller annen gang sent på 80-tallet. Det var mamma som brakte den i hus, og jeg kunne nesten ikke tro det var sant. Kunne min blåhvite, ­nuppete ­vinterhud forvandles til gyllen og solbrun bare ved hjelp av et par lag med krem? Det føltes som å ­­få selve livet i gave!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer