<strong>MENINGER:</strong> Gyda Løken Sirseth (23) forteller om hvorfor hun velger å ikke drikke alkohol. Foto: Celester Adjete
MENINGER: Gyda Løken Sirseth (23) forteller om hvorfor hun velger å ikke drikke alkohol. Foto: Celester Adjete Vis mer

Meninger

- Jeg har aldri smakt alkohol før

Blogger Gyda Løken Sirseth (23) snakker ut om en tøff oppvekst og valgene hun har tatt for seg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Jeg er 23 år i dag. Jeg har aldri smakt alkohol. Jeg er ikke religiøs. Jeg tok tidlig et gjennomtenkt og personlig valg om å være avholds. Jeg var knappe 14 år. Det er mange historier jeg kan servere deg når du spør meg: Hvorfor drikker du ikke? 

Jeg kan begynne å fortelle at som ung så var min drøm å ha en basketballkarriere. Jeg trente minst 20 timer i uken. Jeg spilte kamper i helgene. Jeg gikk på toppidrettsgymnas. Jeg tenkte at når jeg bruker all denne tiden på å bygge opp kroppen min hvorfor skal jeg da bruke tid på å bryte den ned igjen. Det ga ingen mening for meg. Jeg var også en del av et miljø der alkohol ikke hadde en plass. Jeg visste at hvis man ville nå toppen måtte man ofre ting, ting som fritid, venner og festing. Det var helt greit for meg.

Jeg kan fortelle deg om hvordan jeg hadde det hjemme, at jeg hadde en stefar som drakk mye i helgene og var voldelig. Hvordan jeg hatet lukten av ånden hans når han lo meg opp i fjeset når jeg ba han slutte. Hvor patetisk jeg syntes han var. Hvordan han unnskyldte seg med alkoholen til min mor de påfølgende ukedagene. Han var full, han kunne ikke kontrollere det, han var lei seg, han gråt.

LES OGSÅ: - Depresjonen tar fra meg alt. Den stjeler lyst, glede, mening og engasjement. Den knuser selvbildet og etterlater meg i et skall

Hvordan jeg hatet lukten av ånden hans når han lo meg opp i fjeset når jeg ba han slutte. 

Jeg kan fortelle deg at jeg hadde en farmor som var avholds og en farfar som slet med alkoholproblemer. Jeg kan fortelle deg at jeg sparer masse penger, det er en økonomisk beslutning. Jeg kan fortelle deg at jeg gjør det av helsemessige årsaker - jeg ønsker ikke å putte gift i kroppen min.

Jeg kan fortelle deg at jeg gjør det fordi jeg vil være den beste versjonen av meg selv. Jeg ønsker å lykkes med musikkkarrieren, og jeg er villig til å ofre festing for det formålet. Jeg kan fortelle deg at jeg finner mye styrke i det å ta et valg, og spesielt et valg som er radikalt og som mange opplever som vanskelig.

Jeg kan fortelle deg at mest av alt så følte jeg aldri noe behov for å drikke og det kjenner jeg heller ikke den dag i dag. 

 

Til info så har KK.no innhentet godkjennelse av moren til Gyda om å publisere dette innlegget med tanke på avsnittet som omhandler familien og stefaren hennes. Både Gyda og moren kan bekrefte at han ble dømt og fikk fengselsstraff for gjerningene. Innlegget ble først publisert på bloggen til Gyda.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer