Selvbilde

«Jeg har tenkt at jeg er tjukk så lenge jeg kan huske. Jeg hatet kroppen min allerede tidlig på barneskolen»

Siri Kristiansen gjør seg til venns med egen kropp, og jammen mister hun ikke noen kilo i prosessen. Men er det egentlig det viktigste?

SIRI KRISTIANSEN: På skolen var hun aldri fornøyd med kroppen. Men når hun ser tilbake på bilder, ser hun bare en nydelig jente. Foto: All Over Press Norway
SIRI KRISTIANSEN: På skolen var hun aldri fornøyd med kroppen. Men når hun ser tilbake på bilder, ser hun bare en nydelig jente. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har tenkt at jeg er tjukk så lenge jeg kan huske. Jeg hatet kroppen min ­allerede tidlig på barneskolen, da det ble inn med flagrende shorts, sånne shorts som sådde tvil om hvorvidt du gikk med shorts eller skjørt.

Jeg hadde sånne, jeg òg, men jeg hatet hvordan den dro seg opp og la seg i klem mellom låret og tissen. Hele poenget var jo borte! Kunne den ikke bare flagre da!? Sånn som på Yngvild? Jeg hatet at bestevenninnen min Yngvild var spinkel. 

Les også: Kunsten å være raus

Men jeg ler fortsatt når jeg ser bilder av oss fra den tiden. Spinkle lille Yngvild, og helt vanlige lille meg. Jeg ser det nå.

Jeg kjefta på mamma da hun kjøpte bikini til meg i fjerde klasse. Jeg kunne vel ikke gå med bikini, det måtte hun da forstå!? 

Jeg sverget til badedrakt i mange år.

Jeg hatet det i sjette klasse, da vi tok bussen til Kjelsås for å bade i Akerselva, og de fineste jentene på skolen hadde ferskenfarget crêpe-bikini. Jo da, jeg hadde også crêpe, men turkis, og som badedrakt.

Jeg og venninnen min Ida kjøpte slankepiller etter å ha lest lovord om kuren i et Hjemmet-blad. To piller sammen med et stort glass vann rett før hvert måltid. Det funket ikke. Som så mye annet, skulle det vise seg. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer