Meninger

- Jeg mistet meg selv på veien

Anette (24) ble besatt av å prestere. Tilslutt følte hun at hun ikke mestret livet lenger. Her er hennes beskjed til alle dere som sliter med det samme!

MISTE SEG SELV: Jaget etter å prestere og være perfekt har aldri vært større enn det er i dag. I ukens "Helt Ærlig" deler KK.no-spaltist Anette (24) sin historie, og forteller hvordan dette jaget førte til at hun var nær ved å "miste seg selv".  Foto: Shutterstock / jaboo2foto
MISTE SEG SELV: Jaget etter å prestere og være perfekt har aldri vært større enn det er i dag. I ukens "Helt Ærlig" deler KK.no-spaltist Anette (24) sin historie, og forteller hvordan dette jaget førte til at hun var nær ved å "miste seg selv". Foto: Shutterstock / jaboo2foto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til deg som kjemper med livet: Dette er ikke en av de (litt småirriterende) «Hei, se på meg, jeg har kjempet meg gjennom depresjon og vunnet. Det blir bedre – stol på meg»-tekstene. Du skal vite at jeg står her sammen med deg. Skulder mot skulder. Og jeg vet hvor ufattelig vanskelig og uutholdelig vondt det er. Jeg vet at du er sliten. Jeg vet at alt kjennes tungt. Jeg vet at du aller helst vil slippe. Jeg kjenner det på kroppen, hver dag. 

Men vi er her i det minste sammen. Vi holder ut. Og jeg håper de har rett, når de sier det er verdt det. For din skyld. Og for min. Det må bli bedre. Det må bare det. 

På et eller annet tidspunkt begynte jeg å føle på at jeg ikke mestret livet; At jeg hele tiden måtte jobbe litt hardere og være litt flinkere. At jeg aldri nådde helt opp. Kanskje har det alltid vært litt sånn, kanskje startet det i tenårene. Kanskje ble det sånn da jeg ble diagnostisert med en kronisk sykdom da jeg var 16 år. Jeg er ikke helt sikker.

LES OGSÅ: - Uansett hvor mye fint folk sier, så klarer jeg ikke ta det inn

Uansett når frøet ble plantet, slo tanken om utilstrekkelighet rot og vokste seg til slutt så stor at den overskygget alt. Det sies at man aldri er bedre enn sin siste prestasjon, jeg var aldri bedre enn min neste. Det var aldri nok. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer