Året før jeg var russ i 2006, slapp den norske artisten Ravi landeplagen Utadæsjælåplevelse - og lite visste jeg at strofen dans, dans, dans oppå bordet skulle gi gjenklang i hodet mitt over 15 år senere.
For det er ingenting jeg heller vil, enn å danse oppå bordet på et sted der jeg må betale for et glass vin. Ok da, kanskje ikke danse på bordet, men i alle fall danse på et dansegulv, tett omslynget av kjente - og ukjente - mennesker, og gjerne med flere enn de jeg har hatt som mine nærkontakter de siste to årene.
Jeg savner å flørte med karer som ikke er gjemt bak apper, eller som er ikledd munnbind på matbutikken - er det virkelig for mye å forlange i Norge, der statsministeren selv har sagt vi nå har åpnet opp igjen?

- Tenk så fantastisk, når vi endelig kan ta på hverandre igjen!
Meter'n
1. februar 2022 er blitt, spør du meg, hauset opp som en merkedag i norsk Covid-historie.
For jeg ble ikke særlig imponert da statsminister Støre, og de andre på podiet i Marmorsalen, erklærte at flere av de inngripende tiltakene, som den norske befolkningen har vært utsatt for siden midten av desember i fjor, ble fjernet. Vel, mange av dem har vi holdt på i snart to år.
Jo, det er særdeles viktig at barn og unge endelig kan drive fritidsaktiviteter som normalt igjen. Det er prio én.

- Ubegripelig at alkohol til folket er blitt viktigere enn folkehelsa
Det er bra at det åpnes opp for flere på kulturarrangementer, at påbud om hjemmekontor oppheves og at det nå ikke lenger er sånn at noen opplever å bli holdt utenfor i private hjem, fordi det er restriksjoner på antall mennesker man kan ha rundt middagsbordet.
Kravet om bordservering er fjernet, og nå kan utestedene servere alkohol helt til klokken 03:00 - slik som i riktig gode, gamle dager.
Men ikke glem: meter'n gjelder fremdeles, samt krav om munnbind når du beveger deg rundt i et offentlig lokale.
Dermed kan du - og jeg - se langt etter å danse på bordet/gulvet på favorittutestedet, som holder åpent til langt på natt. Pubgjest, bli sittende ved ditt bord helt til klokken 3!

- Begynner nesten å grine hver gang jeg ser folk klemme
Hva er logikken?
La oss være ærlige; hva er logikken bak det at man kan åpne for at vi kan sitte ved siden av hverandre på kino, under konserter eller på teater, vimse rundt hverandre på kjøpesentre og treningssentre, men på død og liv må holde meter'n i barkø - og gud forby at du svinger deg litt på parketten på et sted som ikke er ditt eget hjem.
Kultur- og utelivsbransjen har vært en av de som har lidd mest under pandemien, og jammen skal de få lov til å fortsette å lide enda litt til.
For det er mange i bransjen som, etter lettelsene kom 1. februar 2022, har gitt uttrykk for at det er høl i huet å fjerne krav om bordservering og oppheve skjenkestoppen, men likevel beholde meter'n.
Og jeg er fullstendig enig.

Heldigvis kan det virke som at TV 2s nyhetsanker Arill Riise føler akkurat det samme som meg, for på direkten dagen etter at de siste lettelsene kom, konfronterte han assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad om nettopp dansing på utesteder.
- Folkedans og sportsdans er nå lov å utføre igjen, men er det virkelig mindre smittefarlig med folkedans og sportsdans enn vanlig dans på et utested, Nakstad?
Man ser på det insisterende kroppsspråket til Arill at han virkelig undrer seg over det han spør om. I likhet med utallige andre.
Og den nå svært erfarne assisterende helsedirektøren Nakstad, som i løpet av de siste to årene har lært seg hvordan han skal svare så saklig som mulig på alskens Covid-relaterte spørsmål, er som alltid pedagogisk i sitt svar:
- Det kommer nok litt an på, for i sene nattetimer på et veldig fullt utested med et lite dansegulv, kan det bli stor trengsel på dansegulvet. Men vi har troen på at folk flest og utelivsbransjen tar høyde for nettopp dette, og tilrettelegger deretter.

På spørsmål fra VG til statsminister Støre om hvordan utelivsbransjen faktisk skal klare å opprettholde dansenekten, svarer «sjefen sjøl» følgende:
- Det kommer ikke noe dansepoliti som skal følge med på det. (...) Det er ingen forskrift som sier at dette er forbudt, men det må legges til rette for smittevernfaglige, gode retningslinjer, og det er å holde én meters avstand. Folk må selv tenke gjennom hva det betyr når de er ute i ulike sammenhenger.
Jaggu godt det bare er 14 dager til regelverket skal revideres på nytt. Og når den tid kommer, vedder jeg et glass vin på byen at meter'n er et tilbakelagt kapittel i norsk historie - i alle fall på dansegulvet!