Bryllup Mette-Marit og Haakon:

- Jeg var 14 år og ville se med egne øyne at ekte kjærlighet tross alt vinner til slutt

Da kronprinsen fikk alenemoren og hele kongeriket.

BRYLLUP METTE-MARIT OG HAAKON: 25. august 2001 fikk kronprins Haakon sin store kjærlighet i Oslo Domkirke - nemlig alenemoren Mette-Marit Tjessem Høiby fra Kristiansand. Brudens kjole var i hvit silke, designet av Ove Harder Finseth. Kronprinsen var kledd i hærens gallauniform med dekorasjoner og sabel. FOTO: Aftenposten // NTB
BRYLLUP METTE-MARIT OG HAAKON: 25. august 2001 fikk kronprins Haakon sin store kjærlighet i Oslo Domkirke - nemlig alenemoren Mette-Marit Tjessem Høiby fra Kristiansand. Brudens kjole var i hvit silke, designet av Ove Harder Finseth. Kronprinsen var kledd i hærens gallauniform med dekorasjoner og sabel. FOTO: Aftenposten // NTB Vis mer
Publisert

Lørdag 25. august 2001 hadde skyene tatt veien over den norske hovedstaden. Jeg var 14 år og hadde sommerjobb i kiosken på den idylliske øya Gressholmen i Oslofjorden. Tidlig om morgenen fikk jeg en telefon av sjefen min som sa at jeg ikke trengte å komme på jobb. Jeg stusset, for selv om det var overskyet pleide kiosken alltid å være åpen. Det fantes da alltids noen turgåere som hadde lyst på en Krone-is eller en wienerpølse, til tross for at sommerværet ikke viste seg fra sin beste side.

Han måtte ha visst noe.

Han måtte ha visst at den 14 år gamle jenta han hadde ansatt som kioskansvarlig denne sommeren hadde lyst til å være helt andre steder enn bak isdisken denne dagen. For der jeg hadde lyst til å være, dét var foran Oslo Domkirke.

Jeg ville se med egne øyne at ekte kjærlighet tross alt vinner til slutt. At det ikke har noe å si at du ikke er født med gullsko på beina. At man ikke trenger å være en dårlig person selv om man har tatt valg i fortiden man kanskje angrer på. At man har rett til å bli elsket selv om man beveger seg utenfor A4-boksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer