Klar for vår!

Jordbærkjolen

Bare smak på ordet: Jordbærkjolen. Det er ikke vanskelig å forstå at det var snakk om verdens fineste kjole!

VÅR: Jeg har aldri følt meg så fin som da jeg som fireåring fikk jordbærkjolen! FOTO: Privat
VÅR: Jeg har aldri følt meg så fin som da jeg som fireåring fikk jordbærkjolen! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er noe med sommerkjoler. De representerer liksom så mye mer enn bare å være et plagg. Det handler om bare, vinterbleke legger under luftige skjørt, småsko på bena, som etter vinterens tunge skotøy gjør at du blir lett som en fjær, og nesten flyr over bakken. Det handler om lyse farger, og lette materialer, om følelsen av varm vind, sol i øynene, smaken av softis og de første jordbærene.

Jeg har hatt mange sommerkjoler i mitt liv. Det er det plagget jeg er aller mest glad i. Gjerne flagrende med litt fine detaljer som paljetter, blonder eller broderier. Denne våren skal jeg bo i en fargerik, flagrende kaftankjole, som ikke strammer et eneste sted. Jeg kan nesten ikke vente.

Hvor jeg blar meg gjennom klesskapet mitt henger det etter hvert en del kjoler der. De byr seg liksom fram, hvisker med skjørtene og ber om å bli brukt, og alle sammen minner de meg om fine ting jeg har opplevd i livet. Den lysegrønne med tyllskjørt som jeg hadde på meg da lillesøsteren min giftet seg på sensommeren for seks år siden. Den lange blomstrete, som jeg fant på en vintagebutikk på Grünerløkka, den knall røde og blå, som mamma sydde til seg selv på 70-tallet en gang, som jeg var så heldig å få arve, og den hvite blondekjolen som jeg kjøpte til min egen 10-års bryllupsdag i fjor. Jeg er så glad i dem alle sammen!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer