Utbrent

«Kanskje er det ikke bare kakene som blir overstekt. Kanskje er du på vei til å bli aldri så lite svidd i kantene du også?»

Forfatter Monica Lien ble selv utbrent og fikk ME. I denne kommentaren oppfordrer hun andre til å ta signalene på alvor - før det er for sent.

BLE SELV UTBRENT: Monica Lien har skrevet boken «Ta vare på deg selv! Håndbok for flinke piker og driftige damer». Foto: Pål Bentdal
BLE SELV UTBRENT: Monica Lien har skrevet boken «Ta vare på deg selv! Håndbok for flinke piker og driftige damer». Foto: Pål Bentdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TAVAREPDEGSELV.WEEBLY.COM: Jeg har alltid vært imponert over linedansere. I fryktløst mot balanserer de på en stram line høyt over sirkusgulvet. Utfører halsbrekkende øvelser med et evig smil om munnen. Linen kan gynge faretruende, men linedanseren klamrer tærne støtt rundt det tynne tauet. 

Er du også en linedanser? Utfører du imponerende hverdagsøvelser mens du klamrer tærne hardt om det tynne tauet? Skriver notater til jobbrapporten eller støvsuger med èn hånd, mens middagen koker, telefonen ringer og eldstemann skal på trening og må skysses ut døren? 

Eller gjør du et tappert forsøk på å drive mindfulness-trening på stuegulvet mens barna maser og du oversteker muffinsene du skulle levere til skolens innsamlingsaksjon? Kanskje er det ikke bare småkakene som blir overstekt. Kanskje er du på vei til å blir aldri så lite svidd i kantene du også?

LES OGSÅ: Cathrine (37) støvsugde huset fire ganger om dagen og rakk aldri å sette seg ned. Så kollapset alt sammen

Noen ganger kan livet føles som en eneste lang balansekunst. Særlig gjelder dette hvis du er en såkalt «flink pike»: Samvittighetsfull, pliktoppfyllende og opptatt av å gjøre det andre forventer av deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer