Mersalg

Kjære barista ... nei, jeg vil ikke ha noe å spise til kaffen

Med fare for å framstå som verdens kjipeste kunde: Er det lov å ønske seg å ikke bli spurt hver eneste dag om å ta meg en bolle?

TA DEG EN BOLLE: Det er ikke så lett å takke nei når noen spør deg hver eneste dag om du vil ha noe du har bestemt deg for å unngå. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
TA DEG EN BOLLE: Det er ikke så lett å takke nei når noen spør deg hver eneste dag om du vil ha noe du har bestemt deg for å unngå. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Nytt år nye muligheter er det noe som heter. Selv har jeg planer om et sprekere, sunnere, mer kjærlighetsfylt og mindre stressende 2020. Og å spare mer penger. Bytte strømleverandør. Alt som kan gjøre livet mer meningsfullt med andre ord. Men kaffen min får du aldri, Silje Sandmæl! Og derfor står jeg som vanlig i kaffekø i nabolaget, klar for å betale for mitt daglige sorte gull - aka dagens kaffe.

Og for å ta det først som sist: Jeg nyter denne stunden. Jeg koser meg i køen. Nyter duften av nykvernede bønner. Puster med magen. Gleder meg til å holde rundt koppen. Kanskje er kaffen for meg det rusen var for Exit-rollefiguren Henrik - noe som trengs for «å fjerne duringen av grått, sosialdemokratisk helvete». En måte å skjemme seg bort på, uten å skjemme seg ut. Kaffe er hverdagens lille innafor-rus. Dere vet.

Poenget er at jeg etter årevis som kaffejunkie vet utmerket godt hva jeg vil ha. Og ikke minst vet jeg akkurat like godt hva jeg IKKE vil ha. Og her kommer poenget: 98 prosent av gangene jeg står i kaffekø på vei til jobb, ønsker jeg IKKE å ha noe å spise til. Nei, takk til bolle, croissant, banankake, sandwich og konfekt i sesong. Likevel blir jeg spurt hver eneste morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.