Mamma

«Kjære mamma: Du er god nok!»

- I blant tenker jeg at jeg ikke duger som mamma. Men så innser jeg dette...

VERDIFULLE BARNDOMSMINNER- Det kan jeg gi deg! Foto: privat Foto: privat
VERDIFULLE BARNDOMSMINNER- Det kan jeg gi deg! Foto: privat Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: I blant tenker jeg at mødre i 30-årene kan tilby barna sine en mye større økonomisk trygghet, enn en student i starten av 20-årene.

Men så ligger du i sengen min om natten og drømmer utrivelige drømmer. Du våkner og kryper raskt inn under dynen min. Nå når jeg kjenner din varme kropp og rolige pust mot halsgropen min, innser jeg at jeg kan gi deg all den trygghet du trenger.

Vi har ikke råd... Men det er ikke prislappen som definerer en god oppvekst, mener Ida. I blant tenker jeg at mødre med kunstnerisk kreativitet kan underholde barna sine på en helt annen måte enn meg.

TID SAMMEN: Viktigere enn status og økonomi.  Foto: Privat
TID SAMMEN: Viktigere enn status og økonomi. Foto: Privat Vis mer

Men så kikker jeg bort på det skakke pepperkakehuset vårt, og husker din trillende latter da pipa datt fra hverandre og jeg klarte å sette meg på non stop-skålen. Jeg innser at latteren og tårene som trillet på oss begge er bevis for at vi så visst har det morsomt sammen, selv om jeg ikke klarer å male hund og traktorer. I blant tenker jeg at mammaer med en A4-jobb får mer kvalitetstid sammen med barna sine, enn en student med kveldsjobb. LES OGSÅ: Hvorfor lukter nyfødte så godt?

Men så leverer jeg i barnehagen og hører mødre snakke om deres stressende morgen og hvordan de er for sene til jobb. Da innser jeg at vår morgen med felles frokost, duplo-bygging og «Frost» på tv’en er nøyaktig like mye kvalitetstid som deres eventyrlesing og bake-kake-søte på kveldstid.

I blant tenker jeg også at jeg burde hatt en stor venninnegjeng med småbarnsmødre, slik at du hadde hatt mange barn å leke med i helgene.

Men så ser jeg hvor sliten du er fredag kveld etter en uke med full rulle i barnehagen. Og jeg ser hvordan du fortsatt, flere dager etter, snakker om “orilla” på Flåklypa som sa «wræææl». Da innser jeg at en rolig helg med kino og popcorn med “bare” mamma og pappa også er helt OK. LES OGSÅ: En fødsel litt utenom det vanlige: pappa måtte også på sykehus

I blant tenker jeg at jeg ikke kan gi deg like verdifulle barndomsminner som mammaer med fjellhytter ved siden av slalåmbakken kan. Så ser jeg gleden i øynene dine når vi bygger snøhule i hagen, og forstår at de minnene er det vi som lager, og ikke slalåmbakken.

Altfor ofte tenker jeg, som mange andre mammaer, at jeg ikke er god nok...

I blant tenker jeg at barna som fikk hele sin ønskeliste til jul har det bedre enn deg.

Men så kjenner jeg hvordan du holder meg i hånda og koser nesa di i håret mitt. «Mmm. Mamma min», sier du, og jeg innser at du faktisk har alt et barn kan ønske seg.

Altfor ofte tenker jeg, som mange andre mammaer, at jeg ikke er god nok. At andre klarer det bedre. Men når jeg ser gjensynsgleden i den lille kroppen som løper mot meg ved barnehageslutt, eller når jeg har mistet tellingene over antall våte nuss, da innser jeg at jeg er mer en bra nok.

LES OGSÅ: Sliter du med legging?

Tekst: Ida Salberg

Denne saken er laget i samarbeid med Mammanett.no, som ligger under Aller Media AS.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer