Russ:

Kjære russ, har det rablet for dere?

Hilsen gammel kjerring (45).

RULLE MED RUSSEN: Den siste uka har det kokt i nyheter og på sosiale medier etter at det kom frem at jenter må fylle ut et skjema for å være med å rulle med russen. FOTO: Astrid Waller
RULLE MED RUSSEN: Den siste uka har det kokt i nyheter og på sosiale medier etter at det kom frem at jenter må fylle ut et skjema for å være med å rulle med russen. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg husker veldig godt gleden over å være russ! Jeg husker også hvor mye jeg gledet meg til russetiden! Hvordan vi fra vi begynte på videregående begynte å snakke om russetiden, som om det var en slags hellig institusjon, som skinte som et Soria Moria, bare noen få år nede i veien.

Vi skulle ha rød dress, bil, russekort, og vi skulle feste og kline med russ fra andre skoler. Vi skulle (kanskje) drikke en hel kasse øl på et døgn, være våkne hele natta, løpe nakne over Mjøsbrua og bade før 1. mai. Vi skulle til og med (kanskje) kline med både en rødruss, en blåruss og en svartruss på samme kveld for å få et eller annet i russelua. Var det en smokk? Jeg husker ikke.

Oppkast og skulking

Det jeg derimot husker veldig godt er russerevy. Og jeg husker hvordan vi malte og holdt på i timevis med verdens styggeste russebil (en gammel Ford Transit, som til alt overmål ble avskiltet i løpet av de hektiske ukene i mai). Jeg husker hvordan jeg trakk meg fra den nakenløpingen, ikke så mye fordi jeg ikke ville løpe naken, men fordi Mjøsbrua tross alt er 1421 meter lang, og jeg var usikker på om jeg faktisk hadde kondis til å løpe så langt. Jeg husker også at jeg kastet opp da jeg prøvde å styrte en flaske Reiler vom Heissen Stein, og at vi lå strødd i baki den stygge bilen med Guns’n Roses på full styrke og en promille et godt stykke over det anbefalte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer