Ingeborg Heldal:

Kjærlighet betyr at alt går an!

I fjor laget vi i KK det aller første Pride-coveret på et norsk kvinnemagasin. Den gangen var det Gro og Anja Hammerseng-Edin som prydet forsiden med budskapet: Kjærlighet er sterkere enn hat og fordommer.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Selv om det nå er juni og Pride-måned, blir det ingen fargesprakende parade i år. Gatene i Oslo og andre europeiske storbyer blir ikke fylt av musikk, dans, konfetti og glitter, for som så mye annet er Pride-paraden blitt satt på vent. Men Pride-budskapet blir ikke satt på vent av den grunn. Og er det noe våren 2020 har vist oss, så er det at vi aldri har hatt større behov for kjærlighet, omtanke, raushet og toleranse. Derfor er vi utrolig stolte og glade over at Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik har lyst til å dele sin nydelige kjærlighetshistorie med oss og dere, og ikke minst pryde coveret på årets Pride-utgave.

– Hvis man ønsker å skape plass til alle varianter av kjærligheten, kan man ikke gjemme seg bort, sier Lene i portrettintervjuet de har gjort med oss. Og på KK-forsiden, iført brudekjole begge to, er de så langt unna å gjemme seg som det går an.

KK13 er i salg fra fredag 19. juni.
KK13 er i salg fra fredag 19. juni. Vis mer

Da de to traff hverandre, var det kjærlighet ved første blikk. Tenk for en gave å få oppleve det! I det hele tatt er det å finne noen å elske som elsker deg like mye tilbake, som å vinne førstepremien i lotto! Og siden denne måneden står i toleransens og kjærlighetens tegn, benyttet jeg anledningen til å stille den mest fordomsfrie jeg kjenner, sønnen min på 10 år, noen spørsmål om kjærlighet, for kanskje å få et litt annet perspektiv. Og han skuffer ikke:

– Hvordan føles det å være forelsket?

– Det er liksom sånn at det kribler i magen, og man blir rar hvis man går forbi den man er forelsket i. De som er forelsket, er oppspilte. Noen blir litt kleine også. Jeg er glad jeg ikke er forelsket akkurat nå. Synes det virker som det er mye styr!

– Hvordan må en person være for at du skal bli forelsket, da?

– Snill, morsom, glad og gavmild.

– Er du ikke opptatt av hvordan de ser ut?

– Jeg vil heller ha en som behandler meg bra. Det hjelper ikke om du er innmari pen hvis du behandler kjæresten din dårlig.

– Hva tenker du på når du hører ordet kjærlighet?

– Jeg tenker at det kan bety alt mulig, egentlig. Jenter og gutter, gutter og gutter, jenter og jenter. Og at man kan elske både gutter og jenter samtidig … Kjærlighet betyr at alt går an!

Kjærlighet betyr at alt går an!

Finere enn det går det vel ikke an å si det? Det er så fint at det faktisk føles helt riktig å avslutte med å sitere den siste setningen i Hugh Grants noe klisjéfylte, men åh, så fine og rørende monolog fra en ikke ukjent (favoritt)film:

«If you look for it, I've got a sneaky feeling you'll find that love actually is all around.»

Spre kjærlighet. Vær raus. Vis toleranse. Happy pride!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer