Matpakke:

Kjærlighet og matpakkekunst

Kjære, fine ungene våre: Vi elsker dere. Men matpakka kan dere smøre selv.

SMØRE MATPAKKER TIL BARNA: - Jeg forstår fint lite av folk som tror barna deres trenger kokt quinoa, posjerte egg og havrewraps i lunsjboksen for å komme seg gjennom skoledagen, skriver Mai Eckhoff Morseth. FOTO: Yvonne Wilhelmsen
SMØRE MATPAKKER TIL BARNA: - Jeg forstår fint lite av folk som tror barna deres trenger kokt quinoa, posjerte egg og havrewraps i lunsjboksen for å komme seg gjennom skoledagen, skriver Mai Eckhoff Morseth. FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Ingenting sier «mamma elsker deg» som en en matpakke med grove lefseruller og økologisk granateple. Eller hvordan var det der igjen?

Et ørlite tips til deg som føler det blir i overkant styrete å daglig komponere fargesprakende matkunstverk i barnets lunsjboks for å vise at du er vellykket som forelder: Hva med å la ungen smøre matpakka si selv?

Jeg forstår fint lite av folk som tror barna deres trenger kokt quinoa, posjerte egg og havrewraps i lunsjboksen for å komme seg gjennom skoledagen. Jeg tror faktisk ingen barn har behov for stjerneformet kiwi. Det går an å være glad i noen uten å skjære ut hjerter av brødskivene. Det blir mindre matsvinn av det, også.

Det er ikke sånn at jeg ikke husker hvordan det var: å stå der med kaviar, eplebiter, ekstra grovt grovbrød og tidsnød og smøre forseggjorte matpakker fulle av kjærlighet og havrekli til fire små. Det er heller ikke sånn at jeg har glemt hvordan det var når de kom tilbake igjen, grinete av sult, med halv- eller uspiste bokser med begynnende muggdannelse, fordi det hadde vist seg at den dagen likte de faktisk ikke salami.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer