Kropp

La oss snakke om den mye omtalte sommerkroppen

- Det er på tide at vi løfter samtalen et hakk opp. Jeg skal forsøke å gjøre nettopp det, om jeg lykkes gjenstår å se, skriver journalist Anette Stulen.

KROPPSFOKUS: Anette Stulen skriver om at vi må begynne å fokusere på personen som bor i kroppen, og ikke selve kroppen.  Foto: Privat
KROPPSFOKUS: Anette Stulen skriver om at vi må begynne å fokusere på personen som bor i kroppen, og ikke selve kroppen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De lærde strides om det lar seg gjøre å bekjempe kroppspress med mer kropp. Noen sier elsk deg selv og kroppen din, andre mener at det blir som å slukke et bål med bensin. Det eneste jeg vet er at jeg opplever at det bare blir mer av det samme. Hver gang vi skal snakke om kroppspress, spiseforstyrrelser eller dårlig selvbilde ender vi opp i den samme grøfta ved å snakke om det vi alltid snakker om: kropp, mat, trening, sunt vs. usunt, naturlig vs. unaturlig og så videre, og så videre.

Så nei, forresten, la oss droppe å snakke om sommerkroppen. Jeg er så lei av å snakke om den, eller kropp generelt egentlig. (Psst: - Jeg har strekkmerker og litt ekstra sideflesk på magen. Men skal jeg si deg noe? Det gjør ingenting!)

Det er på tide at vi løfter samtalen et hakk opp. Jeg skal forsøke å gjøre nettopp det, om jeg lykkes gjenstår å se.

Jeg vet at jeg burde fokusere mer på hva kroppen min får til, enn hvordan den ser ut og hvor mye den veier

Jeg liker kroppen min ganske dårlig, veldig ofte hater jeg den til og med. Jeg vet at det ikke finnes noen feil måte å ha en kropp på, likevel er jeg stort sett overbevist om at jeg ikke gjør det riktig. Jeg vet at det er mange som har det som meg. Jeg vet at vi lever i et samfunn som hele tiden forteller oss at det finnes noen veldig få riktige og alt for mange feil måter å ha en kopp på. Jeg vet at jeg burde fokusere mer på hva kroppen min får til, enn hvordan den ser ut og hvor mye den veier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer