Forandring

«Lise» følte seg fanget i et dødt ekteskap - likevel valgte hun å bli

Hun kjente ingen kjærlighet for mannen sin og ville ha hjelp til å komme seg ut av ekteskapet.

PROBLEMER I PARFORHOLDET: KKs livscoach Christine gir oss kloke råd om hvordan vi får det enda bedre med oss selv og våre nærmeste. Foto: All Over Press Norway
PROBLEMER I PARFORHOLDET: KKs livscoach Christine gir oss kloke råd om hvordan vi får det enda bedre med oss selv og våre nærmeste. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når folk kommer til meg for å bli coachet, er det ofte fordi de ønsker en eller annen form for forandring i livet sitt. Noen ønsker å gå ned i vekt, andre ønsker å bli gode på å snakke i forsamlinger, enkelte vil bytte jobb, og noen ønsker kanskje å få hjelp med å få bedre selvfølelse. Selv om ønskene, behovene og menneskene er utrolig forskjellige, er det en ting som går igjen hos de alle: et ønske om en forandring.  

LES OGSÅ: Er det mulig å forandre personlighetstrekk du ikke er fornøyd med?

For en tid tilbake coachet jeg en mann. La oss kalle ham Lars. Han kom til meg og hadde et intenst ønske om å bytte jobb. Han hadde vært med på å bygge opp et firma, og det betydde mye for ham. Firmaet var som et kjærlighetsbarn, fortalte han. Men, det siste året hadde han følt seg fanget. Han følte at det var på tide med forandring. Jeg merket umiddelbart på ham at dette var noe han hadde tenkt på en stund. Han snakket som om han allerede var i en annen jobb, og kunne nesten ikke vente med å kaste seg ut i søkeprosessen. En stund snakket vi om at dette var en prosess som kunne ta litt tid, og at han kanskje ville få en del avslag på søknadene. I tillegg kunne han risikere lengre reisevei til jobben og lavere lønn. Dette var han helt innforstått med, og han sa at dette slett ikke tok motet fra ham. Han gledet seg faktisk til selve søkeprosessen og den jobben det innebar. Han praktisk talt spant ut av kontoret mitt, klar for å sette i gang. Han var villig til å gjøre jobben som lå foran ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer