Grille

Lukten av grill

Lukten av kullet og kjøttet pirret i neseborene, og skapte en forventning om noe mye mer enn middag!

GRILLE: Lukta av grillen når helt ned til hengekøya på hytta! Livet leker! FOTO: Privat
GRILLE: Lukta av grillen når helt ned til hengekøya på hytta! Livet leker! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Ingenting sier SOMMER mer enn lukten av grillkull! I hvert fall ikke for meg! Helt fra jeg var ganske liten har den første grillmiddagen vært det som markerte det offisielle startskuddet på sommeren!

Barndommens grillmiddager bestod av salte sommerkoteletter, grillpølser med lompe og mammas hjemmelagde potetsalat, som var verdens aller beste. Vi samlet oss i andakt rundt kullgrillen, som pappa nærmest med kirurgisk presisjon hadde fyrt opp og gjort klar. Det måtte nemlig akkurat passe mye tennvæske til, og kullet måtte ligge og forvelle i tennvæsken akkurat passe lenge hvis maten ikke skulle ta fyr. Ingenting kunne overlates til tilfeldighetene. Det kritiske øyeblikket var da den tente fyrstikken skulle kastes opp i grillen og flammene slo i været! Da var det viktig å holde god avstand, ellers kunne du ende opp med svartsvidde bryn eller det som verre var. Vi lærte tidlig å ha respekt for den grillen.

Svidde pølser og store forventninger

Men pappa feilet aldri og snart lå kullet ulmende og glovarmt i bunnen av grillen, og nærmest freste etter de bleke kotelettene på fatet, som i løpet av minutter skulle forvandles til kulinariske smaksbomber med sprøstekte kanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.