Ingeborg Heldal:

- Mange bruker sminke som et skjold mot det de er misfornøyd med

Tidligere i sommer var jeg så heldig at jeg fikk spise lunsj sammen med og intervjue en av verdens ­beste og mest anerkjente makeupartister, Gucci Westman.

- Mange bruker sminke som et skjold mot det de er misfornøyd med
Publisert

Hun har hele Hollywood på kundelisten, og er mest kjent for å få til en helt perfekt hud, som på en eller annen måte bare ser sunn, naturlig og glødende ut, ikke matt og tildekket. Noe av det som jeg har tenkt en del på i ettertid, er det hun sa om å prøve å forandre og dekke til, i stedet for å framheve.

Mange bruker sminke som et slags skjold mot det de er misfornøyd med. Fregner dekkes til, rynker og linjer skal skjules, ansiktsform endres med hard countouring, bryn nappes til nye fasonger, vi bruker for lyse eller for mørke kremer og endrer leppefasong med lipliner og foundation.

Vi strever med å få til et skjønnhetsideal, som uansett er uoppnåelig for de fleste av oss.

Gucci Westman vil slå et slag for å jobbe med det du har, i stedet for mot det. Det synes jeg var så inspirerende. Og helt i tråd med å bevege oss mot et skjønnhetsideal der vi kan være mer fornøyd med den vi er. Så når jeg står i speilet denne høsten, skal jeg mentalt ha Gucci sittende på den ene skulderen og tenke «mindre, ikke mer». Eyelineren og maskaraen min får hun aldri. Ikke glitteret mitt, heller, når jeg ­tenker meg om. Men filosofien, den synes jeg vi alle kan lære noe av. For tenk så slitsomt det er å prøve å endre på noe hele tiden.

Hele intervjuet jeg gjorde med Gucci Westman, kan du lese her:

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer