Vår

Mars - årets styggeste måned

Så er vi der igjen. Den måneden i året da lyset blir skrudd på - like nådeløst som på et utested ved stengetid.

ALLE ELSKER VÅREN: Men når lyset avslører både gusten hud, skitne vinduer og bart, lengter journalist Benedicte tilbake til mørkere tider. Foto: AOP
ALLE ELSKER VÅREN: Men når lyset avslører både gusten hud, skitne vinduer og bart, lengter journalist Benedicte tilbake til mørkere tider. Foto: AOP Vis mer
Publisert

Tenk at det snart er ett år siden jeg skrev denne kommentaren, som er MINST like aktuell i år, om ikke ganske mye mer aktuell. Nå er kanskje mars måned blitt enda styggere siden sist. Men vi kjenner oss fortsatt igjen i dette:

Det våres om dagen, både hestehov i veikanten og altfor tynnkledde bloggere vitner om at vinteren er forbi. Og våren, den er vi alle kollektivt forpliktet til å hylle og ønske velkommen. Endelig, sier folk. Dette var deilig! Nå har vi ventet lenge! Det er bare at før våren er her sånn på ordentlig - så må vi lide oss gjennom mars, årets styggeste måned.

For noen av oss, i hvert fall meg selv - kommer mars som julekvelden på kjerringa hvert eneste år - der jeg blir stående å plire uverdig mot den kalde og harde vårsolen på bussholdeplassen, med ufarget hår, bart og gusten hud. At naturen er nådeløs, det vet jeg. Men at den er SÅ nådeløs? Det glemmer jeg fra vår til vår.

Og det er ikke bare følelsen av oppdage problemhår i ansiktet som ikke var der i fjor som plager meg. Eller at foundationen ser ut til å ha blitt brunoransje og maskaren tørr og smuldrete. Nei, det er liksom helheten av mars som har en tendens til overmanne meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer