Meninger

Mathilde (20): - Jeg skulle bare bli litt sunnere, litt tynnere ...

Siden hun ble skrevet ut i november 2014, har kampen mot spiseforstyrrelsen fortsatt for 20-åringen. Her kan du lese hennes sterke og personlige tekst.

FIKK SPISEFORSTYRRELSER: Mathilde Johnsen (20) fra Mosjøen har skrevet en sterk og personlig tekst om da hun ble syk. Foto: Privat
FIKK SPISEFORSTYRRELSER: Mathilde Johnsen (20) fra Mosjøen har skrevet en sterk og personlig tekst om da hun ble syk. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan hadde du det, mamma? Hvordan hadde du det da jeg forsvant fremfor deg, da jeg bare ble mindre og mindre for hver uke og dag? Hvordan hadde du det da du så at din datter var sliten, men ikke ville stoppe? Hvordan hadde du det da, kjære mamma?

Jeg så at det gikk inn på deg, jeg så hvordan frustrasjonen noen ganger tok overhånd, enda du prøvde så hardt å være sterk. Jeg hørte sukkene dine og jeg følte hvordan du så sårt prøvde å holde rundt meg. Jeg følte varmen din om natten, da du var bekymret og måtte inn for å holde meg - det som var igjen av meg. Jeg hørte deg da du sa jeg måtte stoppe, jeg hørte bare ikke etter. Jeg kunne ikke, jeg greide ikke. Hadde du noen ganger dårlig samvittighet for at du dro ifra meg i helgene, og jeg måtte kjøre mitt eget løp? Ikke ha det. Du hadde ikke greid å stoppet meg med makt engang. Nå er det jeg som har dårlig samvittighet. 

Jeg følte varmen din om natten, da du var bekymret og måtte inn for å holde meg - det som var igjen av meg.

Hvordan hadde du det, pappa? Hvordan hadde du det da din lille kjære bestevenn forsvant fremfor deg? Hvordan hadde du det da din datter var utmattet, syk og svak? Følte du deg alene og maktesløs? Hvordan hadde du det, kjære pappa? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer