Kong Harald tale

- «Nå røyner det på». Den treffer mitt aller såreste punkt

Derfor er kong Haralds påsketale viktigere for oss å høre enn noen gang.

KONG HARALD TALE: Vår kjære konge er kjent for så holde de varmeste taler - det gjorde han påsken 2021 også. Dette bildet er tatt på Bygdøy kongsgård i mars. FOTO: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff / NTB
KONG HARALD TALE: Vår kjære konge er kjent for så holde de varmeste taler - det gjorde han påsken 2021 også. Dette bildet er tatt på Bygdøy kongsgård i mars. FOTO: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Men dere, nå røyner det på! sier kong Harald med en kraft og ærlighet i stemmen, som bare en klok og ektefølt person kan formidle.

Jeg hører setningen og stemmen hans ennå, og kjenner hårene reise seg på kroppen. Kongens påskehilsen under koronapåske nummer to. En tale jeg kjenner er viktigere for meg å høre enn noen gang.

«Nå røyner det på». Den treffer midt i mitt aller såreste punkt. Selv en konge kjenner når det røyner på.

Tenk at jeg bor i et land, der det finnes en konge ikledd klassisk bestefar-antrekk med genser over skjorte - ingen stram dress, ingen overdådig gallauniform - som forteller meg at det kommer til å gå bra. Uansett hvor mye vi sliter akkurat nå.

Og jeg tror på ham.

Den gode, gamle mannen, med det lune smilet og glimtet i øyet.

Men det er alvor nå.

Og også dette er kong Harald smertelig klar over. Men der hans yngre, kongelige kolleger både i nær familie og i andre europeiske kongehus, deler budskap tydelig lest opp via en monitor, sitter kong Harald med en stoisk ro i godstolen på Bygdøy kongsgård i et rom pyntet opp med kvaster med liljekonvall. En konge verdig, men likevel så nedpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer