Meninger

- Når til og med Hannah Horvath i Girls er smelt på tjukka, da er det noe som rokker ved virkelighetsbildet mitt

«30 år, singel og superstressa?» - jepp, der har du meg.

MENINGER: KK.no-journalist Malini Gaare Bjørnstad har noia for å bikke 30 år uten å ha ting på stell - men er det egentlig så farlig?
MENINGER: KK.no-journalist Malini Gaare Bjørnstad har noia for å bikke 30 år uten å ha ting på stell - men er det egentlig så farlig? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om noen dager går jeg inn i min siste måned som - hva jeg selv liker å karakterisere meg som - en ung og lovende kvinne i 20-årene. I snart ett år har jeg gått rundt med en tikkende klang i hodet. Tikk-takk-tikk-takk. Og nå i det siste har det plutselig forsterket seg, og tikkingen dukker opp på de merkeligste steder; ute på byen, i middag med (godt etablerte) venner, mens jeg ligger på sofaen og ser på serier eller i samtaler med venner og bekjente som snakker om boligrente, leilighetsskjøp og bleiepriser. 

Jeg er straks 30 år og føler at jeg ikke har noe på stell. Ikke har jeg egen leilighet, ikke har jeg BSU-konto som bugner over av oppsparte kronasjer, ikke har jeg barn, og jeg har heller ingen jeg kan kalle min bedre halvdel.

Jeg er redd for at jeg kommer til å bli hun bitre kattedama som overlevde alle vennene sine, og som går rundt på gaten og snakker til seg selv. 

Nylig hadde vi en sak på KK.no med tittelen «30 år, singel og superstressa?» - og den traff meg midt i hjerterota. Jeg kjente meg igjen på alle punktene som ble tatt opp. Ikke fordi at jeg selv egentlig stresser så mye med at jeg verken har type, leilighet eller smårollinger - men av en eller annen grunn dukker liksom illusjonen opp om at når man bikker 30 så burde man i alle fall ha noen av de nevnte punktene på stell. Whyyy?

Når til og med Hannah Horvath i Girls er smelt på tjukka, da er det noe som rokker ved virkelighetsbildet mitt (haha, ja - jeg vet at hun er en fiktiv karakter). 

TIKK-TAKK: - I snart ett år har jeg gått rundt med en tikkende klang i hodet. Tikk-takk-tikk-takk. Og nå i det siste har det plutselig forsterket seg, skriver KK.no-journalist Malini. Foto:  Foto: NTB Scanpix
TIKK-TAKK: - I snart ett år har jeg gått rundt med en tikkende klang i hodet. Tikk-takk-tikk-takk. Og nå i det siste har det plutselig forsterket seg, skriver KK.no-journalist Malini. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men, når jeg er på mitt virkelig mørkeste punkt prøver jeg å hjelpe meg opp igjen ved å snu på det. Grunnen til at jeg ikke har leilighet er jo fordi jeg har brukt alle pengene mine på å reise. Jeg har badet med sjøløver på Galapagos, vært på karneval i Rio de Janeiro, tatt dykkerlappen i Thailand og danset hula-hula-dans på Hawaii - dét er jo minner og erfaringer jeg ALDRI ville vært foruten. 

Jeg kan sove så lenge jeg vil fordi jeg ikke har noen som krever at jeg skal gi dem mat, skifte bleie eller bygge Lego klokken 05.30 - jeg kan legge hvilke som helst planer, når som helst, uten å tenke på at jeg trenger å drøfte det med andre. Og best av alt: jeg kan rulle meg rundt i min 160 cm brede seng uten å bekymre meg for at jeg ruller over noen andre. Haha, maybe I've got it all after all!

Reis mer og opplev mer før du slår deg til ro!

I forbindelse med kongeparets 80-årsdager i år intervjuet jeg fire damer, som alle selv allerede har passert 80, og det er spesielt ett sitat - fra Erni Løhre Johansen (94), én av Norges første kvinnelige telegrafister i handelsflåten - som har brent seg fast i hjertet mitt (og som jeg tenker på hver gang tikkingen står på som verst). Jeg spurte nemlig damene om de hadde noen livsråd de ville ha gitt seg selv som 30-åring. 

- Reis mer og opplev mer før du slår deg til ro! Men det rådet fulgte jeg jo på et vis. Jeg var nemlig 34 år da jeg fikk mitt første barn, og det var ganske sent på den tiden, sa Erni.

Ryktene på gata sier at 30 er det nye 20, så da må jeg bare stole på at jeg har noen år til på meg for at alle brikkene skal falle på plass. Fjo!

LES OGSÅ: Anmeldelse «Unge lovende 2»: - Det er så utrolig befriende å se andre slite med de samme problemene som en selv

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer