Smale bryn:

Noe å bryne seg på

Ingeborg Heldal om den blyantstreksmale bryntrenden som er på vei tilbake: - Fader altså, jeg som har brukt de siste 15 årene på å prøve og vokse ut igjen den uopprettelige skaden fra sist runde!

SMALE BRYN: Pinsettene gikk varme tidlig på 90-tallet. For meg begynte det med Linda Evangelista, de hadde en perfekt (synes jeg), litt spiss v-form, som var milelangt unna mine litt mer buskete, rette varianter, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Privat
SMALE BRYN: Pinsettene gikk varme tidlig på 90-tallet. For meg begynte det med Linda Evangelista, de hadde en perfekt (synes jeg), litt spiss v-form, som var milelangt unna mine litt mer buskete, rette varianter, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Denne uken gikk det sjokkbølger gjennom moteverden. Grunnen var hverken et uventet dødsfall, spisse skulderputer eller oppsigelser i et stort motehus. (Psst: Trendalarm: puffermer. Er du klar for å teste ut dette - igjen?)

Det var Rihanna på septemberutgaven av britiske Vogue. I lilla chiffon, oransje hansker og en blomsteroppsats på hodet, som ville fått Finn Schjøll til å klappe begeistret i hendene av fryd, myser hun sexy mot kamera med leppene kledelig dandert i en mørk solbærfarget trutmunn. Ikke noe av dette er selvsagt bakgrunn for rystelsen, det skal mer en lilla chiffon og et halvt blomsterbed til for å skape bølger i en bransje som har sett det meste.

Nei, grunnen til at sosiale medier gikk av skaftet var brynene hennes. Blyantstreksmale og perfekt formede med et gufs av 90-tall og en stilepoke de fleste for lengst hadde begravet dyp nede, bakerst i en skuff.

LES OGSÅ: Nå skal brynene være tynne igjen (kanskje takket være Rihanna). Brynseksperten sier det er stor sannsynlighet for at trenden er tilbake ...

For vi var innom alle sammen. Bare innrøm det. Pinsettene gikk varme tidlig på 90-tallet. For meg begynte det med Linda Evangelista. Hennes var ikke de aller smaleste enda, men de hadde en perfekt (synes jeg), litt spiss v-form, som var milelangt unna mine litt mer buskete, rette varianter. Så jeg bestemte meg for at rett busk måtte vike for velfrisert v. Jeg gikk på med dødsforakt og nappet og nappet så tårene sprutet og snørra rant. Det ble ikke helt Linda Evangelista, det må sies, men jeg følte allikevel at det var mye mer tidsriktig.

Men ikke før hadde den såre, røde huden fått roet seg, kom Pamela Anderson, Gwen Stefani, Christina Aguilera, Drew Barrymore, jentene i Beverly Hills 90210, alle de kuleste jentene vi så i TV-serier og leste om i Topp, med bryn som ikke bare var strengt velformede, de var tynne som blyantstreker. Det så ut som de var tegnet på med tusj.

LES OGSÅ: Det verste du kan gjøre med brynene dine

TRENDY: Gwen Stefani hadde så tynne bryn at det så ut som de var tegnet på med tusj - og så var de helt velformet, så klart. FOTO: NTB Scanpix
TRENDY: Gwen Stefani hadde så tynne bryn at det så ut som de var tegnet på med tusj - og så var de helt velformet, så klart. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det var bare å bite tenna sammen og hente fram igjen pinsetten. Napp, napp, napp. Brynene ble tynnere og tynnere. Stakkars lillesøsteren min, som på den tiden (dessverre) hadde meg som stilikon. Etter mørkets frembrudd snek hun seg inn på badet og nappet så ukontrollert at det ene brynet ble mer enn halvert, og hun ble nødt til å konfirmere seg med et konstant overrasket uttrykk (som ikke kom at liturgien under seremonien, så mye er sikkert).

Og hun var ikke den eneste. Et kjapt googlesøk med «eyebrows 90s» viser at lillesøster ikke var den eneste som gikk store deler av nittitallet og så forskrekket ut.

Og nå vil altså britiske Vogue, motebibelen selv, ledet av motefolkets gudfar Edward Enninful (og når han sier «hopp», da HOPPER moteverden for å si det sånn), at vi skal ta tilbake dette? Fader altså, jeg som har brukt de siste 15 årene på å prøve og vokse ut igjen den uopprettelige skaden fra sist runde.

Nei, jeg orker det ikke kjenner jeg! Jeg har blitt for voksen! Det er for krevende rett og slett. Jeg orker ikke gå rundt å se ut som om absolutt alt overrasker meg. Jeg låser pinsetten inne – og tar med lillesøster sin i samme slengen. Og mitt råd til alle som ser på Rihanna og tenker: YES? Think before you napp, folkens!

LES OGSÅ: Disse neglene tar mer og mer av på sosiale medier

LES OGSÅ: Ny skjønnhetstrend herjer på Instagram: vi så ikke denne komme ...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer