Carina Elisabeth Carlsen:

«Noe av det mest fettfobiske jeg har lest på lenge»

Kroppsaktivist Carina raser mot VG-kronikken «Nå skal coronakroppen ut i hetebølgen».

CORONAKROPPEN: Carina Elisabeth Carlsen raser mot VG-kronikk om "Coronakroppen". FOTO: Privat/@fetmenfattet
CORONAKROPPEN: Carina Elisabeth Carlsen raser mot VG-kronikk om "Coronakroppen". FOTO: Privat/@fetmenfattet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommentar av Carina Elisabeth Carlsen:

Her er jeg. Tjukk og glad. For det er faktisk mulig, selv i en verden som hele tiden vil krympe deg, og forteller deg at du er roten til alt ondt i samfunnet.

I VG kan du lese kronikken «Nå skal coronakroppen ut i hetebølgen». Vi kan godt snakke om at vi har lagt på oss i løpet av pandemien, men kronikken er noe av det mest fettfobiske jeg har lest på lenge. Mental helse nevnes ikke med et ord, en faktor jeg vil tro har vært utløsende for manges vektøkning (min egen inkludert).

Skal ikke vi som er tjukke få nyte sommeren?

Å benytte ord som «coronakroppen» er ugreit. En coronakropp ville jeg trodd det var en kropp full av covid-19, men det har blitt nok et negativt kallenavn på den tjukke kroppen. I tillegg skriver kronikkforfatter at coronaen har «satt seg på hoftene», hvilket understreker holdninger om at den verste konsekvensene av corona er at folk legger på seg.

Kronikkforfatter henviser til en rapport med selvrapportering. Det hun løfter frem er de 32 prosent som sier de har fått dårligere form, og ikke de 16 prosent som sier de har fått bedre form, eller de 52 prosent som sier formen ikke har endret seg. Bakenforliggende årsaker til at vi nå er i dårligere form hverken nevnes eller problematiseres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer