Vibeke Skofterud:

- Noen møter glemmer man aldri. Mitt møte med Vibeke Skofterud ble et av dem

Den tidligere idrettsstjernen ble 38 år.

VIBEKE SKOFTERUD: I januar 2016 møtte KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad den tidligere langrennsstjerne Vibeke Skofterud på et spinningevent i regi av SATS. Det var tidligere proffsyklist Thor Hushovd som ledet timen. Snowboarder Andreas Ygre Wiig til venstre. FOTO: KK
VIBEKE SKOFTERUD: I januar 2016 møtte KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad den tidligere langrennsstjerne Vibeke Skofterud på et spinningevent i regi av SATS. Det var tidligere proffsyklist Thor Hushovd som ledet timen. Snowboarder Andreas Ygre Wiig til venstre. FOTO: KK Vis mer
Publisert

Som journalist møter man mange mennesker. Mange av dem har man av ulike årsaker glemt allerede noen dager etter møtet. Men noen brenner seg fast og forblir en del av deg - både som journalist og som person.

Mitt møte med Vibeke Skofterud ble et av dem.

Jeg har alltid vært opptatt av idrett og sport, men aldri vært en av dem som har havnet på toppen i noen som helst gren - mye fordi jeg ikke har den prototypiske smidige, smale, slanke kroppen som man antar at enhver på toppen har. Det har ofte vært ekstremt deprimerende å håndtere, men på veien har mennesker som Vibeke Skofterud inspirert meg og motivert meg - og gitt meg troen på at jeg er god nok som jeg er.

Jeg har latt meg fascinere og imponere av Skofterud i skisporet, og har alltid likt den «anti-flink pike»-holdningen hun hadde på landslaget. Hun var aldri redd for å si hva hun mente, og hun hadde tilsynelatende en vilje og en selvtillit av stål.

Denne stålviljen tok henne veldig langt, og hun kunne skilte med flere velfortjente medaljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer