Hunder i skisporet:

- Også de små «veskehundene» blir raskt en trussel i skisporet

Hunder som løper fritt i skisporet er ingen god ting, mener KK-journalist Malini.

HUNDER I SKISPORET: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad har ingenting til overs for hunder som løper fritt i skisporet. Dette er et illustrasjonsfoto. FOTO: NTB
HUNDER I SKISPORET: KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad har ingenting til overs for hunder som løper fritt i skisporet. Dette er et illustrasjonsfoto. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skisesongen er godt i gang, og det er lite (eller ingenting, spør du meg) som slår det å suse ned bakkene på langrennsski i nypreparete løyper (takk, Skiforeningen!). Følelsen av å sveve på pudderaktig nysnø, mens det vakre vinterlandskapet flyr forbi, er ubeskrivelig.

Men de siste gangene har denne idyllen blitt ødelagt av «menneskets beste venn» - hunden. Eller for å omformulere det: ødelagt av eierne, som velger å la hundene løpe fritt i skisporet.

La meg bare poengtere: jeg har ingenting imot at hunder får lov til å løpe rundt i naturen. Jeg skjønner at også de setter pris på å nyte naturens skjønnhet, og befrielsen det er å suse ned bakkene og innover i marka - men: hold bikkja di unna skisporet, vær så snill!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer