Morgenrutiner:

Om morgenen bruker jeg 20 forskjellige produkter. Mannen min bruker kun ett: MEN EXPERT - 5 in 1

For et enkelt baderomsliv menn har.

MORGENRUTINER: Ingeborg Heldal skriver denne uken om hvor enkelt baderomsliv menn har i forhold til oss kvinner. FOTO: Astrid Waller
MORGENRUTINER: Ingeborg Heldal skriver denne uken om hvor enkelt baderomsliv menn har i forhold til oss kvinner. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det vil være en overdrivelse å si at noen hjemme hos oss er morgenfugler. Det er vel snarere tvert imot. Vi er så B-mennesker som det går an. Det tok oss riktignok noen år å få yngstemann i huset inn i våre rutiner, hvor vi blant annet måtte gjennom en svært mørk periode (som jeg ser for meg minnet om 400-årsnatta), hvor den nyankomne ikke ville sove. Men etter iherdig innsats og ukuelig stå-på-vilje er vi nå tre mennesker som elsker å gjøre det åtteåringen har døpt for «å gusse». Det betyr å ligge i senga som murmeldyr, kose oss intenst og ikke stå opp før vi absolutt må. Det er det beste som finnes!

Det er bare så synd at det overhodet ikke er kompatibelt med et travelt hverdagsliv hvor klokka ringer 06.45. Kalde og gufne prøver vi å finne vår plass på det mikroskopiske badet vårt, den ene mer bustete og smal i øynene enn den andre. Minstemann har et minimum av rutiner og er raskt ute av køen. Da er det verre med mor. Jeg er ganske så rask, det skal jeg ha etter mange års trening. Men det er en del produkter som inngår i den finjusterte morgenrutinen etter hvert.

Dusj med sjampo, balsam, dusjsåpe, mild peeling og selvsagt en egen intimsåpe (slik at jeg ikke skaper uro i bakteriefloraen). Så er det serum, øyekrem, dagkrem med solfaktor, deodorant, bodylotion, hårskum, litt hårolje og en enkel anti-frizz-spray, så ikke håret bruser seg for mye utover dagen. Også en liten dusj parfyme som kronen på verket (eventuelt vraket).

Deretter er det tid for svart traktekaffe. Det er overhodet ikke rom for noe avanserte greier, så melkesteameren får hvile til det blir helg og roligere tider. Åtteåringen drikker smoothie, spiser banan og knekkebrød, Vi store klarer oss på flytende næring og hjerneføde fra Bjørn Myklebust i «Politisk kvarter» på NRK Nyheter.

Så skal det sminkes litt. Foundation, pudder, litt rouge, eyeliner, maskara og lipgloss. Gjort på tre minutter, har tross alt årelang trening. Men likevel. Hvis jeg teller raskt gjennom, kommer jeg fram til at morgenrutinen min består av TJUE forskjellige produkter. Jeg vet ikke om det er mye eller lite sammenlignet med andre, sikkert helt gjennomsnittlig eller litt over. Men det jeg vet, er at inne i dusjen står det en flaske som ikke er min. Halvveis gjemt bak estetisk tiltalende flasker i gull, pastell eller monokromt svart-hvitt stikker den seg fram som en løvetann i et rosebed.

«MEN EXPERT» lyser det mot meg i grelt svart og oransje. Maskulin informasjon som «XL, New Total Clean» og «CARBON Shower Total Action» (hva ER egentlig det for noe?) ble tydeligvis umulig å motstå i butikkhylla. Og under står det «5 in 1». Fem produkter i ett! Der har den sniken dusjsåpe, sjampo, ansiktsrens, fuktighetskrem og barberingskrem i ETT! Mangler bare at den setter på kaffetrakteren og legger fram klærne hans! For et enkelt liv han har!

Kjenner jeg blir litt misunnelig. Men det er vel neppe noen sjanse for at noen lanserer et «20-i-ett»-produkt, som fikser alt for meg. Så da får jeg heller fortsette å snike i køen og finslipe effektiviteten i stedet. Men for et enkelt baderomsliv dere menn har!

LES OGSÅ: «Det beste jeg kan gjøre er å ignorere alle gode råd kroppen gir meg, og innse at jeg har selvdisiplin som en umoden tenåring»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer