Meninger

- Øyeserumet mitt koster mer enn sykkelen min

Peeling, hemoroidekrem og fem ulike anti-frizz produkter. Baderomsskapet mitt sier mer om meg enn kjøleskapet.

BADEROMSHYLLA: Ikke bare tar alle produktene vi omgir oss med plass og koster masse penger, men de kan til og med være litt flaue å vise fram. Benedicte bestemmer seg for å åpne døra til sitt eget uglamorøse baderomsskap.
BADEROMSHYLLA: Ikke bare tar alle produktene vi omgir oss med plass og koster masse penger, men de kan til og med være litt flaue å vise fram. Benedicte bestemmer seg for å åpne døra til sitt eget uglamorøse baderomsskap. Vis mer
Publisert

Noen av dere husker kanskje programkonseptet «Vis meg ditt kjøleskap» der kjendiser åpnet opp kjøleskapet for tv-kameraene og sto til rette for visne salater og halvtomme syltetøyglass? Vel, i det siste har jeg tenkt at baderomsskapet må være vel så avslørende for hvilket liv vi lever, hvem vi er innerst inne og ikke minst hvem vi prøver å være.

For i dag, da jeg åpnet baderomsskapet og febrilsk lette etter mascaren i kurven jeg har for "sminke i ansiktet", i hyllen for makeup, (ja, for jeg har jeg har selvsagt en egen hylle for kroppsprodukter, hårprodukter, parfyme og legemidler også) fant jeg ut at skapet mitt var sjokkerende privat på et vis, og at tanken på at en gjest skulle åpne det opp og kikke fritt blant selvbruningskrem, barberbad og fotfiler fikk meg til å rødme. Men har ikke alle det sånn?

Joda, jeg har også en "åpen hylle" med ymse parfymer i lekre flakonger som strengt tatt burde vært oppbevart i et kjøligere rom, men som liksom gjør seg best på badet. Duftlys har jeg også. Men som i baderom flest skjuler det seg en en helt annen virkelighet i det man går inn de lukkede oppbevaringsløsningene.

La oss kikke inn i mitt eget skap, der jeg har seks hyller til rådighet og mannen min én.

Den ene hylla er helt klart den mest intime. Den avslører alt jeg og mange med meg driver med av rent renovasjonsarbeid - sånn kroppslig sett. Shaving, voksing, napping, klipping. Også er det alle problemløserne. Her har jeg allerede nevnt hemoroidekrem (ja, etter fødsel viser alle kroppsåpninger seg fra sin verste side i noen måneder) alle allergimedisinene mine, sårsalvene og et overprisa produkt mot inngrodde hår. (Alle som har vokset på salong vet hva jeg snakker om. Og nei, det funker ikke). Permanent øyebrynsfarge, et beroligende serum for hodebunnen. Selvsagt en tube canesten (hvis meg en kvinne som ikke har dette drittproduktet i skapet) q-tips, tamponger, truseinnlegg, bomullspads og neglelakkfjerner. Ingenting å bli glad over. Skulle jeg blitt analysert ut fra denne hyllen alene ville vedkommende tenkt «Her bor en kvinne som gjør det hun må for å holde forfallet på armlengdes avstand. Hun bruker over gjennomsnittlig mye spenn på apoteket og ser ut til å klø både her og der. Muligens deprimert.»

Men det finnes selvsagt mer! Bare ta en kikk i hyllen over! Her leves et helt annet liv. Her er en boks fylt med 46 ulike leppestifter og lipgloss. Her ligger Ruby Woo, Magnetic Wave, Carmen og Trophy Wife og venter på å bli brukt. De er matte, semimatte, glossy og "hydrating". Jeg har fire forskjellige leppeprimere, ni ulike liplinere, (inkludert en som er usynlig men som skal funke likevel) og en egen peeling som skal brukes ved behov. (Vi kommer tilbake til peelingprodukter generelt). I esken ved siden av ligger 52 ulike neglelakker. Over tjue av dem er i rødnyanser, og ja, jeg har flere av den samme. For når du står ved Essie-stativet og lurer på om du har Fifth Avenue fra før, eller om det var Watermelon, vel da hender det at det blir en reprise på noe som allerede ligger i boksen der hjemme.

For øvrig venter en hel verden på neglelakkflasken med kost som når lenger ned i flasken enn halvveis, slik at vi faktisk får brukt opp innholdet. Men det er vel omtrent like vanskelig som å lage foundationflasker med en pumpe som pumper opp alt, eller en hårspray med en spray-funksjon som holder helt til boksen er tom. Man kan ikke få alt her i verden. Det har jeg lært meg for lengst, selv om jeg åpenbart ser ut til å ha troen på at et nytt produkt skal holde det det lover.

Ved siden av de to boksene med neglelakk og leppestifter ligger boksen med sminke for ansiktet. Øyeskygger, kajaler og rouge i seks ulike nyanser. Noe glitrer. Noe er matt. Noe er flytende. Jeg har tre ulike kit for øyebryn. Og en egen gelé for å holde brynshårene i sjakk gjennom dagen.

Så er det hylla for ansiktspleie. La meg bare fastslå at dersom det skulle bli innbrudd i leiligheten, er det langt større verdier samlet i denne hylla, enn i antall flatskjermer og tablets. Jeg antar at øyeserumet mitt har en høyere gateverdi enn sykkelen min utenfor. Disse produktene vitner om en drømmer. En som tror på forestillingen om at riktig produkt til riktig tid, påført med riktige bevegelser - vil gi ønsket resultat. Tar du fra denne kvinnen denne livsløgnen, vel da tar du muligens vekk noe livsglede samtidig, men du redder samtidig lommeboken hennes. Kan denne hyllen være et rop om hjelp?

Til sist er det alle produktene til kropp og hår, men de orker jeg ikke å gå i detalj på. Det er fire fem ulike bodylotions liksom. Og skrubb. Og et nøkternt utvalg av dusjsåper, dusjoljer og dusjskum. Og et oppstrammende serum. Også er det sjampo og balsam så klart. Noen kurer. En skrubb for hodebunnen. Noen håroljer. En hårparfyme. Fem ulike "leave in"-produkter som skal skal bekjempe frizz. To sprayer for å beskytte håret mot varmeverktøy. En mousse. Tre ulike hårsprayer. En glansspray. Glansdråper. Alt jeg kan si er et håret jeg går rundt med til daglig hverken framstår som livlig, voluminøst eller med glasert finish. Men jeg prøver. Jeg gjør jo åpenbart det.

Det er mulig jeg har mistet grepet for lengst, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene. Ifølge en stor britisk undersøkelse brukte gjennomsnittskvinnen i 2017 seksten ulike produkter før hun var klar om morgenen. Et raskt overslag på egne rutiner viser at jeg for en gang skyld befinner meg over gjennomsnittet. En seier!

Så hva er moralen? Ikke annet enn at jeg og mange med med meg trygt kan si at vi ser ut som en million dollars. Og at det en liten del av meg måtte le litt i det ikke-eksistrende skjegget mitt (takk til voksstrips) - over min nyforelskekede kompis som hadde bestemt seg for å gjenskape kjærestens baderomsskap hjemme hos seg, slik at hun slapp å ha med toalettmappe på størrelse med en weekendbag når hun kom på overnatting.

Lite visste han at det hadde vært langt billigere å bestille storbytur til Paris med shopping og champagne inkludert.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer