Seksuell trakassering

Russejenter, hvorfor roper dere ikke STOPP?

På barneskolen lærte de at de skulle si STOPP, høyt og tydelig, hvis noen sa eller gjorde noe de ikke synes var greit. Hvor høyt må det egentlig ropes i dag?

SETT GRENSER: KKs spaltist oppfordrer russejenter til å ha det moro - på egne premisser - og si klart fra om hvor grensene deres går. FOTO: NTB Scanpix
SETT GRENSER: KKs spaltist oppfordrer russejenter til å ha det moro - på egne premisser - og si klart fra om hvor grensene deres går. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Jævla fitte! Sædmottak! Hore!»

Det var fire ord vi som tilfeldig forbipasserende ikke kunne unngå å få med oss. Blikket til femåringen min låste seg fast i to gutter og tre jenter, alle ikledd røde russedresser. Hun senket farten. Jeg grep hånden hennes og trakk henne med meg, men som alle barn på hennes alder, ser hun opp til russen.

Hun var nysgjerrig på dem, der de stod stod utenfor en fargerikt dekorert, parkert buss og snakket tett, men høyrøstet sammen. Jeg håpet at hun ville si noe om russebussen, men de fire ordene, som en av guttene nærmest spyttet ut – og den påfølgende rå latteren fra de andre, hadde gjort mer inntrykk.

«Var det jævla fitte og sædmottak han sa, mamma? Hva betyr det?» spurte femåringen.

LES OGSÅ: Russeguttenes søknadsskjema vekker sterke reaksjoner

- Er det vanlig å kalle jenter for det?

Vanligvis svarer jeg så godt jeg kan på alt det barna mine spør om. Jeg synes det er fantastisk når de undrende og åpent spør meg om alt mellom himmel og jord. Men akkurat denne ettermiddagen kjente jeg at ordene stokket seg litt, og jeg svarte noe sånt som at:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer