Dameblader

«Så du jobber i dameblad? Hvordan kan du jobbe med noe så hjernedødt?»

Vel, gi meg to minutter til å tenke meg om så skal jeg gi deg TIDENES begrunnelse.

BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og fast spaltist på KK.no. Foto: All Over Press Norway
BENEDICTE WESSEL-HOLST: Er redaktør i HENNE og fast spaltist på KK.no. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så var vi der igjen. Den nedlatende kommentaren om mitt yrkesvalg falt i et middagsselskap med blandet kjønnsfordeling, høy utdannelse og dertil høy kulturell kapital, litt lavere motekompetanse enn mitt vanlige habitat, og generelt lavere temperatur på alt – fra hovedrett, diskusjoner og seksuell utstråling (det følte jeg i hvert fall umiddelbart i det kommentaren falt).

Kvinnen på andre siden av bordet hadde akkurat fortalt meg at jobben min var det dummeste hun kunne tenkte seg, og mens hun fullførte sitt eget resonnement som var noe sånn som at den reelle «axis of evil» besto av bloggere, dameblader og Hege Storhaug, tygde jeg ferdig det seige kjøttet og mitt eget motsvar. Jeg trakk pusten og hevet stemmen:

- Jeg hører du sier at du syns produktene vi lager for tusenvis av norske kvinner er uintelligente, fordummende og med på å sementere kjønnsroller vi burde kjempe oss ut av i stedet. Du har ikke tenkt over at du er med på å gi vanlige kvinner en følelse av at noe av det de syns er hyggelig, kanskje inspirerende og litt gøy, er noe de burde slutte med, ja faktisk skamme seg over at de liker?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer