Det er noe eget med april!

Seilersko, hestehov og vårfølelse

-Vi rev stakkaren opp med både topp og rot og løp hjem til mamma. Der overrakte jeg henne en svett, litt rufsete bukett, som fikk stå å lyse i vinduskarmen.

APRIL: Det er noe med å våkne fra vinterdvalen. FOTO: Astrid Waller
APRIL: Det er noe med å våkne fra vinterdvalen. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det er virkelig noe helt eget med april. Hvis jeg skulle valgt meg en måned som jeg setter litt høyere enn alle de andre, må det nesten bli april. Og det er ikke fordi jeg ikke liker andre årstider eller de andre månedene. Jeg elsker for eksempel juli! Høysommer med lange, varme kvelder, en og annen tropenatt, lukt av grillkull som blander seg med lukten av nyslått gress, villblomster og solvarm hud, det kan gi meg gåsehud av begeistring. For ikke å snakke om desember! Som ligger der som en lysfest midt i mørketida, dirrende av glede og forventning. Eller mai, som møter oss med irrgrønne parker og skoger og bed i full blomst, med deilige, etterlengtede fridager på rekke og rad - og ikke minst min egen bursdag!

Men det er virkelig noe helt eget med april! For det er lite som kan måle seg med følelsen av å våkne etter en lang vinterdvale. Da jeg var liten var det tre sikre vårtegn. Det ene var selvsagt hestehoven. Den hardføre, lille rakkeren som stakk det knallgule, bustete hodet sitt opp på de mest usannsynlige steder bare det var en snøfri flekk å oppdrive. Vi rev stakkaren opp med både topp og rot og jeg løp hjem til mamma. Der overrakte jeg henne en svett, litt rufsete bukett, som fikk stå å lyse i vinduskarmen i en liten, skjør porselensmugge (som egentlig var ment å brukes til kaffefløte), og jeg kikket stolt på den hver gang jeg gikk gjennom kjøkkenet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer