Likestilling og kropp:

Skal vi slutte å kle av oss og kalle det likestilling?

- Ingen blir mer likestilt av at du viser puppene dine, skriver konstituert redaktør Ingeborg Heldal, om «pupp for likestilling»-trenden.

LIKESTILLING OG KROPP: Alle bloggerne i denne «vis fram puppene-dine»-runden er enige om at de gjør det for å være en stemme i debatten om likestilling. Vel. FOTO: Astrid Waller
LIKESTILLING OG KROPP: Alle bloggerne i denne «vis fram puppene-dine»-runden er enige om at de gjør det for å være en stemme i debatten om likestilling. Vel. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har nettet kokt over!

Det skal Anna Rasmussen ha, der hun med inntrukket mage og bare pupper legger gulvteppe hjemme, hun «broke the internet» i beste Kim K-stil. Den toppløse håndverkeren føk rett til topps på blogglisten, og Jodel holdt på å knekke sammen.

Men flere ville være med. Martine Halvorsen kastet seg raskt på ballen. Men hun ville ikke nøye seg med litt enkel teppelegging. Hun la likegodt ut en hel serie «hverdagslige» toppløsbilder på bloggen sin, og fikk dermed også sin forventede plass i toppen over de mest leste bloggene i Norge det siste døgnet.

Unødvendig å påpeke kanskje, men her er det altså klikk å hente!

Sofie Nilsen og Andrea Sveinsdottir fra årets Paradise Hotel, var neste kvinner ut. De kastet både søppel og vasket toalettet med puppene ute på sine blogger, og der deres medsøstre hadde sladdet sine bryster, satset disse to på full, usladdet pupp.

Og når vi trodde det ikke var mulig å toppe det, klinket Anna Rasmussen, dronningen av klikk, til med en nakenvideo på bloggen sin. BAM!

Alle bloggerne i denne «vis fram puppene-dine»-runden er enige om at de gjør det for å være en stemme i debatten om likestilling. For når gutter kan legge teppe i bar kasse, så er det jo helt naturlig at jentene også gjør det. (Hjemme hos oss pusser vi konsekvent opp med klærne på uansett kjønn, men mulig vi er gammeldagse her).

For kvinnekroppen er da vitterlig ikke noe å skamme seg over?

Og bare så det er klart: nei, det er den ikke!

Alt for mange skammer seg over kropp! Men jeg føler meg ganske trygg når jeg sier at INGEN av dem som skammer seg over kroppen sin skammer seg noe mindre eller blir mer likestilt for den saks skyld av at nettet oversvømmes av bare bryster i likestillingens navn.

Kan vi ikke være så snille å slutte å bekjempe kroppspress med naken kropp?

Sigrid Hvidsten, kulturredaktør i Dagbladet, skrev i en kommentar i 2014:

- Slipp kroppen fri - kle på dere!

Dette synes jeg noen burde trykke på T-skjorter og dele ut! For jeg klarer ikke helt å tro på at det er feminisme som er hoved-agendaen når folk poster nakenbilder eller puppebilder i sosiale medier, selv ikke når det er sukret med en ironisk distanse.

Anna Rasmussen sier det egentlig best selv i følgeteksten til nakenvideoen: - Her er et innlegg i samme sjanger, totalt blottet for mål og mening. Annet enn å muligens sikre førsteplass på blogglisten et par dager til.

LES OGSÅ: «Jeg sa opp den faste jobben for å kunne utsette barnehagestarten til datteren min. Reaksjonene lot ikke vente på seg»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer