Skam

- SKAM er lidenskap, mykporno og samlivsterapi i en og samme suppe

40-åringer digger og er hekta på Skam - teit eller greit?

OK Å VÆRE VOKSEN SKAM-FAN?: Anvarlig redaktør i KK.no - Gjyri Helen Werp, tar debatten! Foto: Janne Rugland
OK Å VÆRE VOKSEN SKAM-FAN?: Anvarlig redaktør i KK.no - Gjyri Helen Werp, tar debatten! Foto: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det ok at 40-åringer digger Skam? Debatten har gått i bølger de siste månedene, og etter ELLE-festen i forrige uke er det mange som har stemplet damenes selfiebonanza med William/Thomas Hayes som både latterlig og patetisk.

Lettere komisk blir det også når Tone Damli tripper inn på festen som den reneste Noora-kopien, med tilkneppet skjorte, hvite boyfriend-aktige jeans med høyt liv og nyklippet lob.

Lettere komisk blir det også når Tone Damli tripper inn på festen som den reneste Noora-kopien, med tilkneppet skjorte, hvite boyfriend-aktige jeans med høyt liv og nyklippet lob. Stilmessig så oppsiktsvekkende tett opp til Noora som det kan bli, selv om hun hevdet overfor TV 2 at hun ikke hadde latt seg inspirere av NRK-serien. Og resten av landet? Der har det lenge herjet en kollektiv Skam-feber særlig blant kvinnelige 40-åringer, enten man går i SKAM-genser, infiltrerer SKAM-grupper på Facebook eller oppretter egne grupper for voksne der man diskuterer i arbeidstiden. Hva skjer, lissom?

Skal innrømme at jeg lenge har vært blant dem som synes at denne småhysteriske dyrkingen har vært litt flau å se på. Misforstå meg rett: Jeg digger serien, men som mor til to 16-åringer har jeg passet meg vel for å flagge det for høyt for ikke å frata tenåringene en etterlengtet kvalitetsserie. Skam er DERES.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer