#metoo:

Skikk og bruk - for deg med kuk

Barndommens råd om å «oppføre seg ordentlig» har åpenbart gått altfor mange hus forbi. Den gode nyheten, gutter, er at det faktisk ikke er så vanskelig å behandle en kvinnelig kollega med respekt.

#METOO: Mai og Ingeborg har laget noen enkle kjørereglene som vil komme til nytte dersom du er mann og skulle havne i en situasjon hvor du er usikker på hvordan du skal oppføre deg. FOTO: Astrid Waller/ Yvonne Wilhelmsen
#METOO: Mai og Ingeborg har laget noen enkle kjørereglene som vil komme til nytte dersom du er mann og skulle havne i en situasjon hvor du er usikker på hvordan du skal oppføre deg. FOTO: Astrid Waller/ Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samhandling med andre mennesker, særlig det motsatte kjønn, kan være en utfordring. Av og til føles det som om man beveger seg i et konstant minefelt, og sjansen for å trå fryktelig feil til enhver tid overhengende. Eller, vent litt … Er det sånn?

«Oppfør deg ordentlig» fikk vi alltid beskjed om da vi var yngre. Det kan vel best tolkes som at du skal behandle andre med respekt. Være mot dem slik du vil at de skal være mot deg. Være høflig og vennlig, lytte til det andre har å si - og ta et nei for et nei om det skulle komme dit. Enkle og greie kjøreregler som burde være forståelige for de fleste, skulle man tro. Men slik er det åpenbart ikke.

Det som startet med det dype fallet til Hollywood-greven Harvey Weinstein, har ført til at det har blitt avdekket grove historier om seksuell trakassering og overgrep, særlig fra medie- og underholdningsbransjen, mange av dem fortalt under #metoo. Sist ut hos TV2, hvor det i årevis virker som det har fått herje en ukultur i enkelte avdelinger, preget av sjåvinisme og til dels grove overgrep uten at noen har tatt ordentlig tak i det. Før nå. Og TV2 er garantert ikke sist ut i rekken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer