Kommentar:

- Skjerp deg, Thomas Markle!

Har fått nok av måten han skjemmer ut datteren Meghan på.

PROVOSERER: Meghans far Thomas Markle provoserer med sine relativt saftige uttalelser om datteren og prins Harry. Video: AP Vis mer
Publisert

Helt side den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (38) entret den kongelige arenaen høsten 2016, da det ble kjent at hun hadde funnet lykken med prins Harry (35), har hele verdens øyne vært rettet mot det britiske kongehusets nye medlem.

Men det er dessverre ikke bare positiv oppmerksomhet 38-åringen har fått - og mye av de negative skriveriene har hennes far, Thomas Markle (75), bidratt til.

Tidlig i Meghan og Harrys forhold solgte Thomas Markle private historier og bilder av datteren til amerikansk og britisk tabloidpresse, og stilte også opp på egne fotorigg i regi av tabloidpressen som han fikk betalt store summer for. Dette har gjort at forholdet mellom far og datter har kjølnet, og Meghan har tatt avstand fra sin far de siste årene.

SKJEMMER UT DATTEREN: Nå har vi rett og slett fått nok av måten Thomas Markle ydmyker datteren Meghan på. Her fra lykkeligere tider. FOTO: NTB scanpix
SKJEMMER UT DATTEREN: Nå har vi rett og slett fått nok av måten Thomas Markle ydmyker datteren Meghan på. Her fra lykkeligere tider. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Da Meghan og Harry giftet seg i mai 2018, måtte Thomas Markle melde avbud, og fikk dermed ikke fulgt datteren opp kirkegulvet, og dette skal visstnok ha vært på grunn av dårlig helse.

Ønsker å stå på egne ben

Det skal sies at Meghan har forsøkt å få til en forsoning med sin far, og hun henvendte seg til ham i et privat brev - som siden er blitt lekket til pressen.

På nyåret 2020 ble det kjent at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, og heller ønsker å fokusere på sitt eget personlige veldedighetsengasjement, samt tjene sine egne penger. De kommer til å fortsette å få privat, økonomisk støtte av prins Charles (71). I tillegg til at de, ifølge The Guardian, har prins Harrys fond som i sin tid ble opprettet av bestemoren dronning Elizabeth (93), å støtte seg på. Meghan er ifølge Cosmopolitan god for rundt syv millioner dollar etter skuespillerkarrieren.

Nyheten skapte sjokkbølger verden over. I et intervju i forbindelse med en Alaska TV/Channel 5-dokumentar, som blir publisert senere i vinter, gir Thomas Markle uttrykk for at han er flau over datteren og at «det ikke er sånn vi har oppdratt henne».

- Hun har oppnådd det alle jenter drømmer om. Alle små jenter ønsker å bli prinsesse, og hun ble det. Nå kaster hun det bort, og det ser ut til at hun kaster det bort på grunn av penger. Jeg synes det er ganske flaut, sier Thomas Markle i intervjuet, ifølge BBC.

Han fortsetter tiraden:

- Da de giftet seg inngikk de en forpliktelse. Den forpliktelsen går ut på det å være en del av de kongelige og å representere kongefamilien, og det er tåpelig av dem å ikke gjøre det. Dette er en av de største og lengstlevende institusjonene noensinne. De ødelegger det. De fremstiller det billig og gjør det slaskete. De forvandler det til Walmart med krone på. Det er helt latterlig, og de skulle aldri ha gjort det.

PROVOSERT: KKs kongehus-journalist Malini Bjørnstad er provosert over Thomas Markles oppførsel, og mener han burde få munnkurv. FOTO: KK
PROVOSERT: KKs kongehus-journalist Malini Bjørnstad er provosert over Thomas Markles oppførsel, og mener han burde få munnkurv. FOTO: KK Vis mer

Og det er akkurat her jeg kjenner at det rabler for meg. Som KKs kongehus-journalist har jeg fulgt tett med på Meghan-og-Thomas-Markle-gate, og har latt meg provosere av måten Meghans far har behandlet henne på. Men nå har det hele fått en helt ny dimensjon.

Hvem er han til å si at Meghan og Harry forvandler kongehuset til billigkjeden Walmart med krone på?! Du kaster stein i glasshus, Thomas! Det er helt latterlig - for er det noen som har bidratt til å nedverdige det britiske kongehuset - og sin egen datter - er det nettopp du.

Hvem er det som har oppdratt deg til å bli en far som utnytter din datters posisjon på det groveste? Jeg hadde vært flau og såret om du var faren min - og jeg tviler ikke et sekund på at også Meghan føler det slik.

Han avslutter klippet med å si at han ikke kan se for seg at Meghan kommer til å ta kontakt med ham:

- Og spesielt ikke nå som jeg sier dette. Heller ikke Harry for den saks skyld. Men igjen, jeg tenker at de begge to nå er to fortapte sjeler. Jeg vet ikke hva de er ute etter, og tror ikke de selv vet.

Det er godt å se at han har selvinnsikt nok til å komme til denne konklusjonen - for nei, jeg tror heller ikke at Meghan og Harry ser behovet for å ha kontakt med en person som slenger dritt om sin nærmeste familie.

- Det var egentlig ikke noe annet alternativ enn å tre ut av kongefamilien

Meghan og Harry har gjort det klart at de ønsker å tre ut av det kongelige rampelyset for å tjene sine egne penger - altså ikke utnytte det britiske folkets skattepenger - og å fokusere på sine egne hjertesaker. Onde tunger vil ha det til at det de tjener på sine profilerte navn, og brandnavn Sussex royal, er penger som skal gå rett i lommen på dem selv.

Men det er nærliggende å tro at Meghan og Harry kommer til å donere store beløp til hjertesakene de brenner for.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Avgjørelsen om å tre ut av sin offisielle rolle i kongefamilien handler også mye om prins Harrys forhold til pressen. Han mistet som kjent sin mor, prinsesse Diana, i en tragisk bilulykke i Paris i 1997, da hun ble jaktet på av paparazzifotografer.

Ettbarnsfaren er redd for at noe lignende kan skje igjen, og derfor er det grunn til å tro at han og kona Meghan nå velger å være føre var. Dette fikk vi også indikasjoner på da han holdt en tale under et HIV/AIDS-arrangement i London i midten av januar.

I talen lovpriser han sin kone for sitt engasjement, og forsikret også om at Storbritannia alltid kommer til å være hans hjem og et land han kommer til å tjene med respekt. Valget om å tre tilbake var ikke enkelt, sier han, men samtidig noe han og Meghan så seg nødt til å gjøre. Se hele talen i videoen øverst i saken!

- Valget jeg har gjort på vegne av meg og min kone, om å tre tilbake, var ikke noe jeg tok lett på. Det har vært mange måneder med samtaler, etter mange år med utfordringer. (...) Det var egentlig ikke noe annet alternativ.

TREKKER SEG TILBAKE: Meghan og Harry ønsker å leve et tilbaketrukket liv med sønnen Archie (født i mai 2019). FOTO: NTB scanpix
TREKKER SEG TILBAKE: Meghan og Harry ønsker å leve et tilbaketrukket liv med sønnen Archie (født i mai 2019). FOTO: NTB scanpix Vis mer

- Media er en mektig kraft

Han håper at folk nå får en bedre forståelse for hvorfor han ønsker å trekke seg tilbake med familien, og leve et litt roligere liv.

- Jeg ble født inn i dette livet, og det har vært en stor ære for meg å tjene dette landet og dronningen. Da jeg mistet min mor for 23 år siden, tok dere meg under vingene deres. Dere har tatt vare på meg lenge nå, men media er en mektig kraft (...) Jeg kommer til å fortsette å være dem samme mannen, som holder sitt land nærme, og som dedikerer sitt liv til å støtte de sakene som er så viktig for meg.

Dagen etter at nyheten om at Harry og Meghan trekker seg fra kongefamilien ble kjent, tok de turen innom veldedighetsorganisasjonen The Hubb Community Kitchen i London, for å møte kvinnene på kjøkkenet som de ble kjent med i 2018.

Ja, Thomas, det er mulig at du tenker at dette er spill for galleriet, og at det er noen billige triks som paret bruker for å prøve å overbevise folket om at de har hjerter av gull - men uansett er dette tusen ganger bedre enn de gangene du solgte detaljer fra din datters privatliv for egen vinning. Noen må gi deg munnkurv!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer