Meninger

Sluttpakken. Ditt livs største gavepakke?

Dette kan bli det beste som har skjedd deg. En gavepakke verdt mer enn den feteste sluttpakke! Det tar bare litt tid å forstå det.

Foto: lailamadso.no
Foto: lailamadso.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lailamadso.no: I disse nedbemanningstider hvor kanskje mange leter etter PRO argumenter for hvorfor i alle dager du skal slutte jobben – uten å ha noe nytt å gå til, vil jeg dele litt mer av min erfaring. For enten det er selvvalgt, eller om du er blitt ufrivillig nedbemannet, rykkes du ut av vante spor og et liv på autopilot. Du står nå opp om morgenen uten noe særlig til forutsigbarhet. Du tar ikke lenger den samme kjente ruten til jobben. Du kjøper ikke kaffe hver morgen av en barista som vet hva du vil ha før du har åpnet munnen. Du nikker ikke til velkjente fjes i heisen, og du hilser ikke mer god morgen til de samme kollegene som du alltid har gjort.

Dette kan bli det beste som har skjedd deg. En gavepakke verdt mer enn den feteste sluttpakke! Det tar bare litt tid å forstå det.

Jeg benyttet det første trekvart året etter at jeg sluttet i HENNE effektivt. Jeg utdannet meg til helsecoach, startet en blogg, og etablerte to nye aksjeselskaper i forbindelse med et par forretningsidéer som enkelt sagt handler om coaching og forebyggende helse. Helt sånn superduper megaeffektivt som jeg var vant til etter mange år i et hyperhektisk arbeidsliv. Jeg fikk høre at jeg var så flink og hei hvor det går. Jeg var midt i samme tankesett som før jeg forlot jobben – det var bare litt andre ingredienser i suppa.

Les mer fra Laila Madsø her i hennes blogg.

Etterhvert kom behovet for å senke tempoet og jeg landet mer i meg selv. Og jeg kjente på en gryende misnøye. Hva om det fins mer, tenkte jeg, utover det som først lå der rett foran inngangsdøren min. Jeg tok et kliv over dørmatten, og innså at den nye autostradaen jeg hadde trodd var My Way, ikke nødvendigvis ledet mot en destinasjon som jeg hadde ønsket å komme til. Ja faktisk, da jeg så meg rundt i min nye hverdag, fant jeg litt for mange likheter med en verden som jeg hadde tatt et bevisst valg om å tre ut av.

Erfaring nr 1:

Pass på å løfte blikket høyt nok. Se etter muligheter som ligger lenger bortenfor dem som byr seg ved første øyekast.

Mediebransjen er i endring, og i forlengningen er det oppstått en ellevill konkurranse i markedet av bloggere og aktører i medie-nettverkene. Det er spennende å være en del av dette, men samtidig kan jeg bli ganske utmattet bare av å se på kampen om oppmerksomhet. Nærmest i ren nødverge øver jeg på å stole mer på min egen stemme. Jeg prøver å ikke kaste bort for mye sjelefred på å kjempe kamper som tar mer energi enn du får av å vinne dem. Jeg øver daglig på å vende blikket innover istedet for å la likes, kommentarer, tall og andres oppfatning av verden bestemme hvorvidt jeg er på rett vei i livet.

En viktig faktor i dette er, for meg ihvertfall, å være mer åpen i møte med mennesker fra andre bransjer og retninger i livet. Jeg oppdaget at få ting nullstiller meg bedre enn å åpne opp for helt friske inntrykk og nye meninger. Stikkordet her er åpne opp, som i åpent sinn. Rekk opp hånda den som alltid lytter interessert, når du møter folk – på jobb eller privat – som tilsynelatende ikke har noe til felles med deg selv? Et fastlagt tankesett legger kraftige fargestrøk over møter med nye mennesker. Å legge personlige tolkninger inn i andres jobbtitler, partnervalg, vennekrets, utseende, klesvalg eller til og med valg av feriedestinasjon er en komfortabel – og innimellom hensiktsmessig – måte å organisere verden på, men særlig selvutviklende er det neppe.

Erfaring nr 2:

Dyrk din unikhet og følg hjertet istedet for å la andre definere hva som er riktig eller kult. Dette gjelder vel så mye valg av virksomhet som hvilke mennesker du velger å ha rundt deg.

Nå går jeg aktivt inn for å møte folk som tilsynelatende er min rake motsetning med mye større nysgjerrighet enn før. Innimellom er jeg så heldig å møte en perle. Og nesten alltid møter jeg meg selv. I døra. Det som er helt sikkert er at mulighetenes magi lurer rundt hvert hjørne der ute. Men du må slå av autopiloten for å kunne se det.

Erfaring nr 3:

Den som ikke leter kan ikke finne. Og den som ikke våger kan ikke vinne.

Til info: Laila Madsö er tidligere sjefredaktør i HENNE, og jobber idag som coach og driver  helse- og livsstilsbloggen Lailamadso.no. Hun er en av bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer