Vinteridrett på tv

Stavbrekk, kaffelukt og innekos

Ski på NRK er faktisk noe det beste livet kan by på. Jeg har bevis!

VINTERSPORT: Jeg er best når jeg ser på idrett, og slipper og konkurrere selv. FOTO: Privat
VINTERSPORT: Jeg er best når jeg ser på idrett, og slipper og konkurrere selv. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

- Dette er det beste jeg vet, sa sønnen min da han kom ruslende inn i stua, fremdeles i pysjen forrige helg.

– Hva er det beste du vet, måtte jeg spørre, litt usikker på hva han mente, da det ikke hadde skjedd noe som helst så langt den lørdagen. Faktisk hadde heller ikke jeg kommet meg ut av pysjen. Jeg satt i sofaen med tv’en på, inntullet i en varm, litt skrukkete dyne, var allerede på min tredje kopp kaffe og ventet på at Ingvild Flugstad Østberg skulle ut i løypa, og mest sannsynlig hente hjem et gull jeg kunne juble begeistret over!

- Det beste i verden er å sitte på rommet sitt, lukte at du har kokt kaffe og høre lyden av ski på tv. For da vet jeg at det blir en fin dag og at du og pappa sitter i stua og har det bra, forklarte arveprinsen.

Jeg kjente at jeg fikk en liten klump i halsen. For det var som å høre noen fortelle om min egen barndom. Lukten av nytraktet kaffe, lyden av det ikoniske NRK-kommentatorparet Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen som skrek seg hese, og mamma og pappa som koste seg i stua på Brøttum. Pappa i det vi kaller godstolen, den som er rød og hvit rutete, kan lenes bakover og har puff til å legge bena på, og mamma i sofaen, gjerne med et grønt og blått ullpledd rundt seg, sånn for kosens skyld, ikke fordi det var kaldt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer