Meninger

Stemningen startet like trykket som en ribberull. Så snudde det.

Velkommen til årets venninnejulebord - der alle temaene dere ikke rakk å diskutere i løpet av året som gikk stiger til overflaten som hissige champagnebobler.

JULEBORD: Benedicte Wessel-Holst skriver om venninnejulebordet.  Foto: All Over Press Norway
JULEBORD: Benedicte Wessel-Holst skriver om venninnejulebordet. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kommer aldri til å sy om en dritt! Men dere skal ha takk for tilliten.

Det var venninnen min som ikke hadde noe til overs for vertinnegaven vi hadde med i anledning årets julebord. Jenny Skavlans «Sy Om»-bok. Ikke et vondt ord om forfatteren, men venninnen min hadde ifølge seg selv tilstrekkelig med selvinnsikt til å vite at hun ikke var blant dem som tryllet fram en trendy rysjebluse av bestemors gamle gardiner. 

- Jeg trodde dere visste at jeg ikke er et sånt «Do it Your Self»-menneske? Jeg er i lønnet arbeid for å SLIPPPE å trelle over symaskiner, saftpresser og selvstappete pølser. Jeg skjønner meg ikke på damer som bruker tid på så utrolig mye UVIKTIG! 

Og med det var altså årets venninnejulebord i gang. Siste stopp før julaften kjørte over oss alle sammen som en dampveivals av tung familiehygge.

På menyen: kortreist gris som antakelig hadde valgt slaktemetode selv, på en seng av temaer vi ikke hadde rukket å diskutere i året som gikk. Ute var det ikke snev av snø. Inne var det klamt.

- Skål da jenter, for at vi klarte å samle gjengen i år også, prøvde en av de mest diplomatisk anlagte i gjengen seg. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer