Olivia Rodrigo

Stoppet egen konsert for å snakke om abortlov

– Jeg kunne ikke la muligheten gå fra meg.

MULTITALENTET: Olivia Rodrigo er låtskriver, artist og skuespiller, og tar også til orde for kvinners rettigheter. FOTO: NTB
MULTITALENTET: Olivia Rodrigo er låtskriver, artist og skuespiller, og tar også til orde for kvinners rettigheter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at det har blitt foreslått en ny abortlov i USA. Retten til selvbestemt abort ble innført i 1973 og blir omtalt som Roe v. Wade på bakgrunn av en juridisk sak som ledet frem til loven.

Nå viser det seg at USAs høyesterett kan komme til å fjerne retten til abort slik det står skrevet i loven i dag.

Det betyr at hver enkelt delstat selv skal bestemme om abort skal være lov. Dermed er sannsynligheten stor for at de konservative statene innfører forbud mot abort. Det gjelder over halvparten av delstatene.

Som resultat av forslaget, har det vært en storm av reaksjoner både på sosiale medier og i gatene i USA. Flere stjerner har gått ut og omtalt saken som begrenser kvinners rettigheter. Det å bestemme over egen kropp er en av grunnsteinene for likestilling.

Den unge popsensasjonen Olivia Rodrigo (19) har nå tatt til orde for kvinners rett til å bestemme over egen kropp.

Tok en pause fra låtene

Da hun holdt konsert i Washington D.C. den 5. mai, brukte hun stemmen sin til mer enn breakup-låter som «Good 4 you» og «Driver's License» for å dele et viktig budskap. Hun valgte å ta en pause mellom det som har blitt noen av verdens mest streamede sanger for å snakke om abortloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer