Ingeborg Heldal:

Store forventninger

Kjære 2021, du er etterlengtet, men vit at vi har innmari høye forventninger til deg!

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Great expectations eller Store forventninger, som den heter på norsk, er en av Charles Dickens ­aller mest kjente bøker. Det er en dannelses­roman, som det så fint heter, og den handler om den foreldreløse gutten Pip og hans liv og prøvelser. Den ble opprinnelig­skrevet som føljetong, og ble utgitt i 1860 og 1861. Nå skal denne teksten verken handle om dannelse, Pip ­eller Dickens, men det er noe med tittelen Store forventninger som føles mer aktuelt enn noensinne.

For nytt år er jo som regel forbundet med forventninger. Kriblende forventninger om blanke ark og nye mulig­heter, der vi står med champagneglass, røde kinn og ­glitrende øyne og ønsker hverandre et godt nytt år.

Og er det et år vi har store forventninger til, så er det 2021. Og denne gangen strekker forventningene, i hvert fall for min del (og jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene om det), seg lenger enn hvit måned i januar, ­sunnere kosthold, hyppigere besøk på SATS eller endelig å få bygget opp den bærekraftige basisgarderoben.

For så lenge jeg har levd, kan jeg ikke huske å ha hatt større forventninger til et år enn jeg har til 2021. Selvsagt kriblet det ekstra i magen da vi sto stivpyntet og faktisk skulle «party like it’s 1999», og ventet på at kalender­bladet skulle skifte til et nytt årtusen! Men det var en annen type forventning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer