Dataspill

Synes du barnet ditt «gamer» for mye i ferien? Slapp helt av, det blir folk av oss også

Så fort skoleklokka ringte, spurta jeg hele veien hjem og satte meg foran skjermen.

GAMER: Journalist Silje Helgesen ser tilbake på en tid som hardbarka gamer. FOTO: Privat
GAMER: Journalist Silje Helgesen ser tilbake på en tid som hardbarka gamer. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Debatten om hvorvidt timesvis med dataspill daglig er bra for barna eller ikke har vært et hot tema i noen år nå. Enkelte eksperter ser positivt på det, og mener at såkalt «gaming» kan fremme perseptuelle og kognitive evner, man ser at barn blir bedre i engelsk og det gjør en gjerne mer kreative - i tillegg til at det er sosialt og morsomt.

Andre ser derimot på dataspill som en negativ ting. Man sitter mer stille, deltar ikke like mye på sosiale sammenkomster og mister fokus på skole. Mange er dessuten bekymret for innholdet i disse dataspillene - hva blir poden eksponert for gjennom Fortnite, Minecraft og Roblox?

Dette er noen av trendspillene i 2019. Men hopper man 12-13 år tilbake i tid, da blant andre undertegnede hadde sin storhetstid i dataspillverden, var ikke innholdet i spillene noe særlig bedre - for å si det mildt.

Powerbabe

Jeg husker en tid hvor et univers kalt «Powerbabe» var cirka alt jeg brukte tiden min på. Powerbabe går kort forklart ut på å navngi, kle opp og sminke en babe som er deg i spillet. Deretter allierer man seg med andre babes og går inn i ulike spillrom hvor målet er å «bitche» de du ikke er på lag med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer