Nyttår:

Taft og terteskjell

Så lang tilbake jeg kan huske, har jeg vært mer enn gjennomsnittlig glad i fest.

JUL OG NYTTÅR: - Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse at min favoritt-tid på året er jul og nyttår. Jeg er tross alt gjennomsnittlig glad i fest, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
JUL OG NYTTÅR: - Det kommer sikkert ikke som noen overraskelse at min favoritt-tid på året er jul og nyttår. Jeg er tross alt gjennomsnittlig glad i fest, skriver Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Ikke nødvendigvis det vi forbinder med «festing» i voksen alder (selv om jeg har gjort min del av det også). Nei, jeg snakker om selve det å feire noe, å lage i stand til fest og selskap. Pynte både hus, kaker, matfat og meg selv. Tenne lys, blåse opp ballonger – kanskje fyre av en ørliten konfettikanon eller henge opp en bitte liten piñata? Sette sammen spillelister med passende musikk. Sinatra, Madonna, Spice Girls og Kiss. Spraye glitter i håret og ta på den aller fineste, dyreste parfymen som du sparer til de spesielle anledningene. Alt dette har jeg elsket helt siden jeg var liten jente og pyntet meg med hvite strømpebukser under taftskjørtet, flettet håret i to perfekte, stramme fletter dekorert med silkebånd – og fikk lov av mamma til å kutte druer i to og legge dem i et ekstra fint mønster på fatet med snitter når vi ventet besøk.

Alt dette tatt i betrakting er det sikkert ingen overraskelse at min favoritt-tid på året er jul og nyttår. Da er det liksom som om hele verden får et ekstra lite slør av glitter som får ting jeg vanligvis ellers kanskje ville rynket litt på nesa av, til å framstå i et nytt lys. For eksempel synes jeg plutselig at knasende sprø butterdeigsskjell fylt med fiskepudding, erter og reker i hvit saus blir helt himmelsk! Herregud, så godt det er! Jeg gnafser i meg delfiafett iblandet knust kjeks og sukkertopper (for la oss være ærlig, vi hadde ikke rørt den delfiakaken ellers i året) – og ikke minst fisk som er blitt mishandlet så grovt i lut at den fremdeles skjelver når den blir servert, den går ned på høykant sammen med lovord og bacon!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.