Farsdag:

- Takk for at du prøvde å krølle håret mitt med papiljotter etter mamma døde

Dette er en ren hyllest til min hverdagshelt. Gratulerer med farsdagen!

FARSDAG: En hyllest til pappa. FOTO: Privat
FARSDAG: En hyllest til pappa. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

I mange år har jeg tenkt at jeg har lyst til å skrive en hyllest til den viktigste personen i livet mitt, nemlig pappa. Nå skal det sies at jeg flere ganger har snakket i forsamlinger og takket han, enten det var da han fylte i 50-år eller da han og Wenche (min stemor) giftet seg etter 23 år som kjærester.

Men som i alle «sånne» tilstelninger må man jo korte det noe ned. Eller egentlig ikke, ifølge min far. Det er han som har lært meg å snakke høyt i forsamlinger og være trygg i det. Pappa er han som alltid holder taler, enten det er konfirmasjoner, bryllup, bursdager eller en sommerfest. Og han holder det ikke kort. Han er en skøyer som elsker oppmerksomheten og få folk til å le og felle en tåre.

Så takk, pappa, for at du har lært meg å prate foran forsamlinger. Nå kommer en hyllest til deg, denne gangen skriftlig.

- Takk for at du ikke ga meg billappen

Takk for at du prøvde å krølle håret mitt med papiljotter etter mamma døde. Du tok på deg rollen som pappa – og mamma – for meg og broren min. Du prøvde og klarte deg eksepsjonelt bra, selv om du kledde meg opp i bunad og sherocks da vi skulle i dåp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer