Rosa sløyfe-aksjonen

- Tanken på å miste mamma var så ufattelig stor og vond

For en del år siden var det min mamma som fikk diagnosen brystkreft. Det gjør at saken også står mitt hjerte utrolig nær.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Denne utgaven av KK er helt spesiell. Ikke bare fordi den har en helt utrolig fin, rosa forside med nydelige Tuva Fellman, men fordi hele utgaven er rosa. Rosa i den forstand at vi setter ekstra fokus på brystkreft, og at det er måneden for Rosa sløyfe-aksjonen.

Brystkreft er den vanligste kreftformen blant norske kvinner, og hvert år får om lag 3500 kvinner diagnosen. Det vil si at så mange som én av tolv norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet. Én av tolv kvinner skal få den helt forferdelige telefonen fra legen som i løpet av noen få sekunder snur livet ditt opp ned. Utrolig mange av oss vil også få brystkreft tett på livet i form av at det rammer noen vi er glad i. En mamma, en søster, en, kollega en venninne …

For en del år siden var det min mamma. Det gjør at saken også står mitt hjerte utrolig nær. Jeg kan fremdeles kjenne på angsten fra den gangen. Tanken på å miste mamma var så ufattelig stor og vond at det nesten spiste meg opp innenfra. Heldigvis var min mamma en av de heldige, som det gikk bra med. Og det er viktig å huske på at det går bra med veldig mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer