Til alle barneskolelærere

Nå skal skolene snart åpnes igjen, og jeg applauderer det. Ikke fordi jeg ikke har satt pris på tid med barna mine, men fordi jeg ikke er lærer. Det er først nå jeg innser hvilken jobb dere gjør.

HJEMMESKOLE: Stand up-komiker, Christer Torjussen, skriver om hvordan han opplever å undervise barna sine hjemmefra - og hyller landets lærere. FOTO: Privat
HJEMMESKOLE: Stand up-komiker, Christer Torjussen, skriver om hvordan han opplever å undervise barna sine hjemmefra - og hyller landets lærere. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hvis noen hadde fortalt meg rundt juletider at snart skal jeg holde barna mine hjemme fra skolen og undervise dem selv, hadde jeg ledd høyt og lenge. Sånt er det jo sekter, religiøse og gærne folk som driver med, ikke jeg. Men så ble det sånn da. Helt plutselig.

De siste ukene har jeg fått kjenne på mine begrensinger både som foresatt og klasseforstander. Jeg anser meg selv som relativt oppegående, men det er ting jeg ikke forstår. Jeg kan ikke brøk. Jeg har visst hva en diftong er hele livet uten å vite at det heter diftong. Jeg kan heller ikke huske når jeg trengte å regne ut kvadratroten av noe sist. Selv om jeg ikke akkurat fikk toppkarakterer på skolen klarer jeg å sette opp et regnestykke og legge sammen tall som de aller fleste av oss. Men når datteren min på tredje trinn får en ligningsoppgave med to ukjente sliter jeg. Ligning med to ukjente. På tredje trinn? Det er beinhardt. Og her er problemet: Jeg klarer omsider å løse oppgaven med litt knoting, (det er lov å ringe en venn) men hvordan skal JEG formidle kunnskapen pedagogisk til en åtteåring som er passe lei av å være innendørs, lei av broren sin, lei av meg og som bare vil ut, ha livet sitt tilbake og treffe ordentlige venner og ikke subtraksjon med tiervenner?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer