Kjetil Østli

- Vi bestiller flytur til Hellas, familietur til Portugal. Og får LIKES på Facebook.

Av alle valg enkeltpersoner tar, er å fly det verste. Hva velger vi nordmenn å gjøre? Vi flyr enda mer!

KJETIL ØSTLI: - Hvis vi er opptatt av hvordan kloden varmes opp, hvorfor flyr vi så absurd mye? spør KKs faste spaltist. Foto: Astrid Waller
KJETIL ØSTLI: - Hvis vi er opptatt av hvordan kloden varmes opp, hvorfor flyr vi så absurd mye? spør KKs faste spaltist. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En må tro godt om sine lesere, men jeg håper på et mirakel. Jeg skal nemlig skyte meg i kneet, og desp dra dere med i fallet. Det handler om nordmannens, og mine egne, flyvaner. Kun verdens rikeste har flydd. 95 prosent av jordens befolkning hadde inntil nylig aldri flydd. Og vi nordmenn? For 30–40 år siden fløy nesten ingen, nå er fly normalen, sommer som vinter for noen, også i weekender.

Jeg skal herved spre moralismens syrlige evangelium og invitere til dugnad, en potensiell sommerfugleffekt. Alt som kreves, er en ny vane. De av dere som før tenkte langhelg i Budapest, tenk nå langhelg i Budor, Hedmark.

Klar for en challenge?

En challenge, altså, som ungene mine kaller rydde rom og gjøre lekser. (Hyse eller sei til middag? En challenge.)

Selv liker jeg utfordringer. Det frigjør energi og tanker jeg ikke visste at jeg hadde, noe nytt skjer i livet, uforutsette handlinger framprovoseres. Tryner forsøket, har jeg standup-materiale å dele. Går det bra, kan man smatte selvfornøyd over ens Jesus-viljestyrke andre bare må misunne og ergre seg over.

Jeg har stått opp 05 i ett år for å skrive bok (funket, men tok mye kortison for ikke å bli sjuk). 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer